mac51 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Co oznaczają litery lub nazwy na torebkach z herbatą :razz: Tips (T)-herbata z pączków,najwyższy gatunek. Flowery Orange Pekoe (F.O.P.)-herbata z pączków i pierwszych listków-najdelikatniejszych. Orange Pekoe-liście większe,drugi gatunek herbaty. Pekoe (P)-trzecie listki,z których produkowane sa najtańsze herbaty. Pekoe Souchong i Souchong-następne duże liście,używane do mieszanek. F lub S-najlepsze gatunki G-dające złotawy napar (z kalendarza ściennego) 1 Cytuj
Katarzyna Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Wiam! Dzięki MAC tego nie wiedziałam. Teraz wiem czego szukać i na co zwrócić uwagę. Pozdrawiam Cytuj
slodziuutkaa Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Własnie trzymam w ręce moja zielona herbate i nie ma na niej zadnego z tych oznaczeń ... ?!?!Czy cos z moja herbata jest nie tak ? ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi