Justyna.K Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 no dawno juz mnie nie było na słodkościach tzn może byłam czytałam ale nic nie wklejałam. Postanowiłam trochę się odchudzić ale nie stosuję jakichś tam rygorystycznych diet poprostu jem mniej i prawie wogóle słodkiego (prawie :razz: )Dziś mam gości więc musiałam coś upichcić (jak mi tego brak). Mój stary wypróbowany wielokrotnie przepisik na kaszaczek. SKŁADNIKI: 1 LITR MLEKA KOSTKA MARGARYNY KASIA 6 DUŻYCH ŁYŻEK CUKRU TO WSZYSTKO ZAGOTOWAĆ POCZYM DODAĆ 10 DUŻYCH ŁYŻEK KASZY MANNY 100 G KOKOSU(MOŻNA WIĘCEJ) POGOTOWAĆ CHWILĘ AŻ UTWOŻY SIĘ GĘSTA MASA. NA DNO TORTOWNICY POUKŁADAĆ HERBATNIKI NA TO WYLAĆ GORĄCĄ MASĘ NA TO HERBATNIKI I POLEWA CZEKOLADOWA.UDEKOROWAĆ WEDLE UZNANIA . WYSTUDZIĆ I DO LODÓWKI.PO CZYM ZAJADAĆ.SMACZNEGO. Ja sobie pozwoliłam na mały kawałek do kawki i na tym koniec (mam nadzięję bo kusi). Zdjęcia dodam później bo coś mi się długo ładują.Pozdrawiam Cytuj
andy8 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 ja znam to ciasto pod nazwą stefania jest szybkie i bardzo smaczne Justynko zyczę ci wytrwałości w swiom postanowieniu bo wiem że to bardzo trudne ,ile kg chcesz zrzucić jeśli wolno spytać :razz: Cytuj
Jolanta Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 O witaj Justynko! robilam to ciacho ale pod nazwa napoleonka bardzo smaczna :razz: Pozdrawiam. [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Dora35 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 a ja znam to ciasto pod nazwą grysikowiec tylko że daje sie do niego jeszcze kakao i rodzynki jest bardzo smaczne i szybkie :razz: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 ja znam to ciasto pod nazwą stefania jest szybkie i bardzo smaczne Justynko zyczę ci wytrwałości w swiom postanowieniu bo wiem że to bardzo trudne ,ile kg chcesz zrzucić jeśli wolno spytać :razz: jasne że wolno teraz ważę 73 kg tak minimum te 65 bym chciała mieć to bym się dobrze czuła i ubania czekają aż do nich się wcisnę. A to obiecane zdjęcie (w końcu się załadowało) [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
andy8 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 ja czasami do połowy daje kakao,wtedy jest takie dwukolorowe ciasto a z wiórkami nie próbowałam jeszcze,w domu w którym dużo się piecze bardzo trudno schudnąć wiem coś o tym,w niedzielę mam urodziny chrześniaka więc znowu wypieki będą a ja też bym chciała do lata aby mnie trochę mniej było :razz: Cytuj
Kaliope Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Witaj Justynko :-) Zrobiłam wczoraj Kaszaczka według Twojego przepisu. To moje pierwsze ciasto bez pieczenia i chcę Ci bardzo podziękować za fajny przepis bo wyszło baaardzo dobre :-) Troszkę zmieniłam recepturę, tzn. na spód dałam herbatniki z czekoladą, wylałam połowę masy, posypałam sparzonymi rodzynkami, druga część masy, i dalej wiadomo :) Na wierzch roztopiłam czekoladę nadziewaną Tiramisu i posypałam wiórkami. Efekt na zdjęciu. Na pewno jeszcze nie raz skorzystam z tego przepisu, już wkleiłam go do swojego folderu ze słodkościami :D Pozdrawiam Cię serdecznie! Cytuj
ina12 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Kaliope Twoje ciasto wspaniale się prezentuje, gratuluję. Justynki również. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Kaliope bardzo się cieszę że przepis komuś się przydał i że ciasto smakowało. :D Prezentuje się b.ładnie .Pozdrawiam :-) Cytuj
agulka Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Mam pytanko odnośnie tego ciacha Ile sztuk herbatników trzeba wyłożyć na ten spód? Albo ile paczek? :D Mam nadzieję że do soboty uzyskam odpowiedź, bo mam straaszną chęć zrobić to ciacho na weekend :-) Cytuj
Justyna.K Opublikowano 11 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Agulka to wszystko zależy w jakiej formie będziesz robiła to ciach ja nigdy nie liczyłam ile herbatników tzn paczek bo ja zawsze kupuję więcej bo dzieci lubią . Zależy też jakie paczki kupisz ciężko odpowiedzieć na to pytanie moge tak podać w przybliżeniu. Jak paczki takie pakowane po 12 ciasteczek petit buero to myslę że 3 paczki starczą a jak te małe bebe to chyba ze 6 czy 8 ale namieszałam kup najwyżej zostanie na następny kaszaczek pozdrawiam :D Cytuj
niuniaczek Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Właśnie wiem juz na co mam ochotę. Będę miała mało czasu a to sie zrobi szybciutko. Mam nadzieje, że równie smaczne jak wyglada. Cytuj
Kaliope Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 12 herbatników wystarczy na spód i 12 na wierzch.. ja dałam Lu Petitki :P Cytuj
agulka Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Dzięki bardzo :P Kochane jesteście :P Wszystkie bez wyjątku :P No to jutro wielka próba w takim razie Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi