Kaliope Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Agulka życzę powodzenia!!! na pewno się uda. Ja robiłam pierwszy raz takie ciasto bez pieczenia i jest naprawdę smaczne, nietrudne i szybkie w przygotowaniu. Daj znać jak wyszło. trzymam kciuki :P Cytuj
Justyna.K Opublikowano 11 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Agulko na pewno się uda tam nie ma co się nie udać pochwal się jutro. :P Cytuj
niuniaczek Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zrobiłam tego kaszaczka w piątek wieczorkiem. Ciasto godne polecenia dla tych, którzy nie maja czasu. Z ułożeniem herbatników i polaniem polewą zajęło mi jakieś max 30 min (a może nawet nie). Podzieliłam na 2 części i do drugiej części dodałam kakao i miałam 2-kolorowe. Wygląda jak sernik ale ma smak taki budyniowo-grysikowo-kokosowy (tak mniejwiecej bym to określiła). Mój mąż stwierdził, ze mało słodkie (więc można bezpiecznie dosłodzić) - ale dla mnie jest ok. Nastepnym razem spróbuję dodać jakiś owoców, bakalii itp. Polecam dla tych dla których czas to pieniądz!!!!! Cytuj
Silvia Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Ciasto wyglada i musi smakowac wspaniale,zatem napewno zrobie je na powrot meza :D Cytuj
Silvia Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Czy margaryne Kasie moge zastapic maslem?Kasi tutaj nie dostane,generalnie nie uzywa sie zadnych margaryn do pieczenia.Z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj
viola32 Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Jak maslo to jeszcze lepiej :D Bo margaryna Kasia to taka lepsza margaryna.Pozdrawiam Cytuj
Silvia Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Plany na zrobienie kaszaczka mam nastepujace.Poniewaz sama narazie urzeduje w domu,zatem zrobie z polowy porcji dla siebie.Moje pytanie:czy takie ciacho moze dlugo stac w lodowce? Cytuj
andy8 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 spokojnie może stać kilka dni :D Cytuj
Justyna.K Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Silvia spokojnie może stać parę dni tylko żeby nie naszła zapachami z lodówki to folią owiń blachę. Pochwal się jak już zrobisz. Pozdrawiam Cytuj
slodziuutkaa Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Postanowiłam i ja zrobic Kaszaczka. Smakuje znakomicie. Takie proste, a takie dobre. Znika błyskawicznie, więc jeszcze nie raz je zrobie :grin: Cytuj
As76 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Jak tak chwalicie to ja też na sobotę zrobię :P a potem napiszę jak smakowało. :grin: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 słodziutka super że znika szybko :grin: Cytuj
Silvia Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Jeszcze nie robilam kaszaczka-powod nie maja tutaj polewy czekoladowej,wiec dzisiaj wybieram sie ponownie i mam nadzieje ze przynajmniej uda mi sie kupic herbatniki czekoladowe,lepsze to niz nic.A jak nie bedzie i tego(ja to mam zawsze szczescie ze jak chce cos kupic to nie ma)to najwyzej beda zwykle herbatniki :grin: Lepsze to niz nic.A ciacho i tak zrobie... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi