Domi Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 2,5 kg ogórków 1,5 główki czosnku 8 łyżeczek oleju 1 łyżeczka chili 1,5 szklanki octu 10% 0,5 kg cukru 4 łyżki soli Ogorki ze skorką pokroić na cząstki i posolić odstawić na 6 godzin. Następnie odlać wodę posypać chili i czosnkiem. Zagotować ocet, olej, cukier gorącym polać ogórki i odstawić na 12 godzin Wkładać do słoików i zalać zalewą. nie pasteryzować. Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Fajnie, nowy sposób na zaprawianie ogórków :). Napewno wypróbuję. Cytuj
Dorunia Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Witam. Czy te ogórki zalewa się gotującą się zalewą,czy zimną? Pozdrawiam Cytuj
gosiek50 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 O takich ogóreczków jeszcze nie jadłam, będę musiała je wypróbować koniecznie. :D :D Pozdrawiam Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Witam. Czy te ogórki zalewa się gotującą się zalewą,czy zimną? Pozdrawiam Pokrojone już ogórki, i posypane chili i czosnkiem należy przełożyć do dużego naczynia i zalać gorącą zalewą (ocet, olej, cukier), i ostudzić. Następnie ogórki i zalewę należy przełożyć do słoików - tak mi się wydaje :D Cytuj
gosiek50 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Witam robiłam te ogóreczki i zalałam gorącą zalewą po wymieszaniu i przestygnięciu włożyłam do słoików. Te ogóreczki są naprawde przepyszne i polecam je bo warte są tego. :-) :-) :) Serdecznie pozdrawiam Cytuj
Gość aguśka Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Dzięki za przepis, ogóreczki palce lizac!!!!!!!!!!!!! :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.