wiola344 Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 :) słkadniki: -500g miesa mielonego -3 żółtka -kostka serka topionego bez dodatków najlepiej miękkiego -1łyżka byłki tartej -vegeta -tłuszcz do smażenia wykonanie: do mięsa dodać żółtka ,bułkę tartą i pokrojony serek topiony doprawic do smaku,wyrobić i formowac owalne kotlety ,obtoczyć w bułce tartej i usmażyć. Kotleciki są pulchne i bardzo smaczne. Polecam i życze smacznego! :razz: :razz: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Robiłam takie kotleciki tylko z żółtym serem tartym, były pyszne :razz: więc te z pewnością też takie będą, muszę koniecznie zrobić dla porównania. Pozdrawiam Cytuj
wiola344 Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 :razz: Z żółtym seremzato ja nie robiłam więc tez musze wypróbować ,ale te sa naprawde takie pulchne że dzieci to talerza wylizywały i komentarz był "jaki to pyszne" co tam jest ? hihih :razz: Cytuj
apsik Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Wiola mam pytanie ten serek topiony to trójkącik czy może większy,bo chciałam jutro zrobić :mrgreen: Cytuj
wiola344 Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 :mrgreen: :roll: Witaj apsik ja dałam taki 100 g serek,i przepraszam że tak późno odpisuje ale mnie nie było,Pozdrawiam i życze smacznego :lol: :roll: :grin: Cytuj
apollyon Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 szczwany plan z tym serem... Tylko ja mam obawy, czy aby czasem się ów ser nie rozpłynie po patelni, zanim zdąże usmażyć mięso?? Temat trochę czasu ju ma, ale liczę na odpowiedź praktyków... Cytuj
wiola344 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 :wink: :grin: Witaj Apollyon spokojnie nic nie ma prawa się rozpłynąć po patelni ja smażyłam je pod przykryciem i nic nie wypłynęło on fajnie się w tapia w mięsko :razz: :razz: Pozdrawiam i życze Cytuj
andy8 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Robiłam te steki u mnie ten ser całkowicie się nie rozpuścił,nie wiem czy trochę za grubo nie pokroiłam ale tak to były dobre,na pewno będę jeszcze je robić :) Cytuj
wiola344 Opublikowano 6 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 :) Witaj Andy8 - ser nie powinien się całkowicie rozpuścić ,po usmażeniu bedzię lejący ,a czasem nawet jak zadrobno pokrojony rozpywa się pomiedzy mięsem i go nie widac ale czuć , ciesze sie że smakowały,pozdrawiam :razz: Cytuj
Kaliope Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Wiolu napisz mi proszę jak doprawiasz mięso mielone. Czy dodajesz cebulkę i jakieś inne przyprawy poza wegetą? np. majeranek? Czy tylko vegeta i ten serek? Pozdrawiam. Cytuj
wiola344 Opublikowano 6 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Witaj Kaliope,do tych z serem dodaje tylko vegete choć czasem i cebulke i trochę pieprzu ,papryki lecz nie majeranek ,a ogólnie do mielonego wszystkie te co napisałam lecz bez majeranku,ale to już sprawa kazdej gospodyni jakie przyprawy używa ,kazdy ma swoje wypróbowane :) pozdrawiam i zycze smacznego Cytuj
kuba6415 Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Witam Wiolu.Mam skromne pytanie.O jakiej wadze ma być serek.Bo widzę różne.Pozdrawiam. :) Cytuj
wiola344 Opublikowano 7 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Witaj Kuba, serek 10 dkg ,pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi