Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:)  słkadniki:

-500g miesa mielonego

-3 żółtka

-kostka serka topionego bez dodatków najlepiej miękkiego

-1łyżka byłki tartej

-vegeta

-tłuszcz do smażenia

wykonanie:

do mięsa dodać żółtka ,bułkę tartą i pokrojony serek topiony doprawic do smaku,wyrobić i formowac owalne kotlety ,obtoczyć w bułce tartej i usmażyć.

Kotleciki są pulchne i bardzo smaczne.

Polecam i życze smacznego! :razz: :razz:

Opublikowano

:razz:  Z żółtym seremzato ja nie robiłam więc tez musze wypróbować ,ale te sa naprawde takie pulchne że dzieci to talerza wylizywały i komentarz był "jaki to pyszne" co tam jest ? hihih :razz:

Opublikowano

:mrgreen: :roll:  Witaj apsik ja dałam taki 100 g serek,i przepraszam że tak późno odpisuje ale mnie nie było,Pozdrawiam i życze smacznego :lol: :roll: :grin:

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

szczwany plan z tym serem... Tylko ja mam obawy, czy aby czasem się ów ser nie rozpłynie po patelni, zanim zdąże usmażyć mięso?? Temat trochę czasu ju ma, ale liczę na odpowiedź praktyków...

Opublikowano

:wink: :grin:  Witaj Apollyon spokojnie nic nie ma prawa się rozpłynąć po patelni ja smażyłam je pod przykryciem i nic nie wypłynęło on fajnie się w tapia w mięsko :razz: :razz:  Pozdrawiam i życze

post-4684-1181300033_thumb.gif

  • 1 rok później...
Opublikowano

Robiłam te steki u mnie ten ser całkowicie się nie rozpuścił,nie wiem czy trochę za grubo nie pokroiłam ale tak to były dobre,na pewno będę jeszcze je robić :)

Opublikowano

:) Witaj Andy8 - ser nie powinien się całkowicie rozpuścić ,po usmażeniu bedzię lejący ,a czasem nawet jak zadrobno pokrojony rozpywa się pomiedzy mięsem i go nie widac ale czuć , ciesze sie że smakowały,pozdrawiam :razz:

Opublikowano

Wiolu napisz mi proszę jak doprawiasz mięso mielone. Czy dodajesz cebulkę i jakieś inne przyprawy poza wegetą? np. majeranek? Czy tylko vegeta i ten serek? Pozdrawiam.

Opublikowano

Witaj Kaliope,do tych z serem dodaje tylko vegete choć czasem i cebulke i trochę pieprzu ,papryki lecz nie majeranek ,a ogólnie do mielonego wszystkie te co napisałam lecz bez majeranku,ale to już sprawa kazdej gospodyni jakie przyprawy używa ,kazdy ma swoje wypróbowane :) pozdrawiam i zycze smacznego

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.