zuzienka Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Skladniki: Na ciasto: 4 jajka 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki maki(mozna dac pol na pol z ziemniaczana) 1 lyzka kakao Wykonanie: Jajak ubijac z cukrem na najwyzszych obrotach przez okolo 10 min na puszysta mase, zwolnic obroty, dodac olej wciaz miksujac. Gdy olej polaczy sie z jajkami wylaczyc mikser. Dodac przesiana make i kakao delikatnie wymieszac lyzka. Ciasto przelac do wysmarowanej maslem i wysypanej bulka tarta tortownicy(srednica ok.26cm) piec ok. 15-20min w temperaturze 180 stopni. Po wystygnieciu przekroic ciasto na pol. Jesli ktos lubi mozna nasaczyc oba placki kawa. Na mase: galaretka o smaku owocow lesnych galaretka cytrynowa 3/4 szklanki mleka opakowanie sniezki Wykonanie: Galaretke cytrynowa rozpuscic w 500ml wody i odstawic do zastygniecia, pokroic w kostke. Galaretke o smaku owocow lesnych rozpuscic w niepelnej szklance wody odstawic do ostygniecia. Ubic zimne mleko ze sniezka dodac zimna galaretke, wymieszac z galaretkowa kostka. Na wierzch: galaretka malinowa mleczko zageszczone z puszki(okolo pol szklanki) puszka brzoskwin Wykonanie: Galaretke rozpuscic w 400ml wody zostawic do ostygniecia. Mleczko ubic chwile dodac galaretke i zmiksowac. Brzoskwinie osaczyc z syropu pokroic w paski. Na dnie tortownicy ulozyc jeden placek wylac na to mase przykryc drugim plackiem ulozyc brzoskwinie wylac galaretke z mleczkiem wstawic do lodowki. Po okolo godzinie ciasto jest gotowe do jedzenia. SMACZNEGO!!! Cytuj
zuzienka Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 niestety nie wiem jak dodac zdjecie Cytuj
Jolcia Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Wielka szkoda że nie ma zdjęcia bo powinno super wyglądać.Aż ślinka cieknie. Cytuj
andy8 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Zuzienko może się uda z tym zdjęciem bo ja wzrokowiec jestem :mrgreen: Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Zuzienko zobacz tutaj :mrgreen: Cytuj
EWA1992 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Ciasto jest bez proszku do pieczenia ? Cytuj
zuzienka Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 ewo1992 oczywiscie proszku do pieczenia mozna smialo dodac. zapomnialam o nim poniewaz mieszkam w anglii i tutaj jest taka maka do pieczenia ciast ktora rosnie bez proszku i ja go nigdy nie dodaje :grin: a co do tego zdjecia to kiedy probuje dodac je do postu to wyskakuje informacja ze plik jest wiekszy niz maksymalna dozwolona przestrzen :mrgreen: Cytuj
zuzienka Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 haha udalo sie :mrgreen: Cytuj
basga Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 No extra ciacho,teraz to zobaczysz jak posypią się komentarze bo większość z nas to wzrokowce! Cytuj
monik76 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Piękne to cudeńko Ci wyszło Zuzienko . W najbliższym czasie spróbuje je zrobić , bo wygląda bardzo apetycznie. Jak zrobie to podzielę sie zdjęciem z Wami:) POZDR , Monika Cytuj
ina12 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Ciasto wygląda wyśmienicie, jestem bezradna i nie wiem za które wypróbowanie wpierw się zabrać. Cytuj
Jolcia Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Zuzienko ciasto wyszło ci super,chętnie zjadłabym kawałek. :mrgreen: Cytuj
mirynka Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 ciasto wyglada apetycznie, zastanawia mnie tylko dlaczego na zdjeciu widoczne jest pomiedzy masa ciemne ciasto a w przepisie ani slowa o skladniku ktore mogloby swiadczyc o ciemnym ciescie.?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.