amelia1 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Nie podaję konkretnie ilości, bo nie pamietam dokładnie, a i tak każdy robi wedle swojej rodzinki mniej lub więcej Składniki: makaron w kształcie ryżu(ok.300g) pomidor świerzy ogórek papryczka zielona szczypiorek koperek sałata 2x jajko na twardo szyneczka czarne oliwki na sos: 2 duże łyżki majonezu łyżeczka musztardy oliwa z oliwek zioła(jakie kto lubi) pieprz, sól Wykonanie: Sałatę bardzo drobno porwać, szynkę, pomidorka, ogórka, paprykę pokroić w kostkę, jajko koperek i szczypiorek posiekać drobniutko, makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z łyżką oliwy, jak będzie miękki odcedzić na durszlaku, zlać zimną wodą, oliwki przekroić na pół wyjąć pestki, wszystko razem wymieszać. Składniki sosu zmiksować aż powstanie jednolity krem. Polać sałatkę, dobrze wymieszać. Podawać można ze świerzym chlebkiem lub bez(bo taka pyszna). Super sałatka, polecam na obiad lub romantyczną kolacje we dwoje, do tego lampka wina przy świecach. Smacznego!!! Cytuj
wiola344 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 :grin: A o jakim makaronie mówisz bo nieznam takiego? :mrgreen: Cytuj
amelia1 Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Jest to zwykły makaron tylko w kształcie ryżu, taki drobny, podłużny, można też urzyć innego ale drobnego, np. muszelki ale te mniejsze. Napewno znajdziesz w każdym większym sklepie. Mam nadzieję, że sałatka się uda i będzie wszystkim smakowała. Pozdrawiam i buziaczki Amelia Cytuj
Katarzyna Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Wiolu są też takie gwiazdeczki, literki, kwiatuszki... Amelko to dobry pomysł na szybkie i smaczne danie teraz kiedy będzie się robiło coraz cieplej i właściwie będziemy szukali czegoś do picia. Dzięki za przepisik. Pozdrawiam :mrgreen: Cytuj
basga Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Uwaga-makaron typu literki czy kwiatuszki rozpada się i traci na swoim wyglądzie po ugotowaniu,lepszy jest ten "ryż",takie jest moje zdanie :mrgreen: Cytuj
wiola344 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 :mrgreen: :grin: Dziekuje za tak szybkie odpowiedzi choć mnie nie było ale jutro będę w raelu mysle ze tam powinnam dostac coś o czy piszecie,bo raczej u mnie w sklepach makaronu "ryz " nie widziałam, a co do kwiatków to rzeczywiście się rozlatuje :roll: Pozdrawiam. Cytuj
amelia1 Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 A tutaj jeszcze dwa zjęcia sałatki, wcześniej niestety mój mąż się dosiadł do niej i nie zdążyłam zrobić zdjęć :mrgreen: :grin: . Życzę wszystkim smacznego!!! Amelia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi