Domi Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Ciasto 30dag mąki 20dag masła 1/2 szklanki cukru 3 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia smalec Masa 25dag masła 25dag sera białego 1/2 szkl. gęstej śmietany 3/4 szkl. cukru olejek waniliowy Galaretka truskawkowa 3dag wiórków kokosowych 6 łyżeczek kakao rodzynki 1) mąkę posiekac z masłem i cukrem dodać żółtka proszek do pieczenia, trochę smalcu i starannie zagnieść ciasto 2) blachę wysmarować tłuszczem, posypać bułką tarta, wyłozyć ciastem, piec w temp. 180 stopni przez około 30 minut 3) przygotować galaretkę wg. przepisu podanego na opakowaniu i odstawić w chłodne miejsce - gdy galaretka lekko stężeje wylać na ostudzone ciasto - wierzch posypać rodzynkami - wstawić na 30 minut do lodówki wyłożyć na galaretkę masę serową - posypać kakaem i wiórkami Zamiast kruchego ciasta można zrobić biszkopt na spód Smacznego :) Pozdrawiam Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Super..............ciekawy przepis na ciasto. Pozdrawiam i dziękuje :) . Cytuj
andy8 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 jestem ciekawa czy ktoś próbował zrobić tę fantazję :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.