ana Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Prince Polo -100gr 5 małych lub 3 duże Prince Pola(pokroić) -100gr kokosu -100gr orzechy włoskie(pokroić lub zmielić przez maszynkę) -6 białek -1 szklanka cukru Białka ubić na sztywno+cukier wymieszać z bakaliami i upiec,piec ok.20 minut. Masa pod Prince Polo Żółtka ubić na parze ,dodać 5 łyżek cukru(ostudzić)i zmieszać 1/2 kostki bielskiej. Zrobić pod to biszkopt jasny lub ciemny. Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Wow............ciekawy przepis. Dziękuję :) Cytuj
elka_m Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 rzeczywiście przepis zapowiada się ciekawie ale szczerze mówiąc nie wszystko tu rozumiem. czy mogłabyś podać dokładnie jakie składniki są potrzebne i w jakiej kolejności układać ciasto? Cytuj
ana Opublikowano 17 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 A więc tak.... Spód biszkoptowy ciemny lub jasny Masa 6 żółtek(ubić na parze) ,dodać 5 łyżek cukru(ostudzić)i zmieszać z 1/2 kostki bielskiej. Na to: 5 małych lub 3 duże Prince Pola(pokroić) 100 gr.kokosu 100 gr.orzechów włoskich(pokroić lub zmielić przez maszynkę) 6 białek 1 szkl.cukru Białka ubić na sztywno dodać 1 szkl.cukru i wymieszać z kokosem ,orzechami i prince polo.Piec ok.20 min. Cytuj
elka_m Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 dzięki za wytłumaczenie. mam nadzieję, że teraz już wszystko zrozumiałam. okaże się przy robieniu ....... :) Cytuj
Gość kolola Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 mam pytanie czy kostka bielska jest to masło? Przepraszam, że pytam ale nigdy nie spotkałam się z tą nazwą. Chcę się tylko upewnić. Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Przyznam się, że też nie wiem, czy kostka bielskiej to kostka masła, czy margaryny? :) Cytuj
ana Opublikowano 21 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Chodzi tu o margarynę bielską,ale jeśli ktoś doda masła zamiast margaryny nic się nie stanie.Ja juz robiłam to ciasto z masłem i nie widzę różnicy. :) Cytuj
Gość kolola Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 dziękuję za odpowiedź Cytuj
Bernimek Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Ciasto wyśmienite! Zrobiłam dzisiaj, właśnie się opychamy. Ja jeszcze polałam ciasto polewą czekoladową. Dzieki za przepis. Cytuj
ana Opublikowano 25 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Cieszę się że ciasto smakowało.Pomysł z polaniem czekoladą jest całkiem ciekawy.Następnym razem jak będę robiła to ciasto poleję je czekoladę.Dzięki za poradę. :roll: :) Cytuj
pika15 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 CIACHO JEST EXTRA.POZDRAWIAM Cytuj
basga Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 No,no-kusząco brzmi 🙂 przyznam szczerze,że na początku pomyślałam,że te wafelki daje się do masy 🙂 Cytuj
Dorota Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Zrobiłam to ciasto w tamtym roku, ale zapomniałam się pochwalić :roll: 🙂 Do kremu dodałam jednak masło, a wierzch ciasta polałam polewą czekoladową - tak jak zasugerowała Bernimek 🙂 Ja też na początku myślałam, że wafelki doda się do masy, a tu niespodzianka... 🙂 Za przepis bardzo dziękuję. Ciasto pychotka ...polecam :roll: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi