ewa11 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Jak pisałam, przepis musiałam wypróbować. A więc trochę miałam problem.Biszkopt ,krem,ale,ale jak położyć upieczone prince polo z orzechami i wiórkami hihi :) mówie do siebie na raz i do góry,hihi :lol: jedna część została na blacie,ale wszystko dało się posklejać. :lol: Jak dla mnie pyszny, góra jest chrupiąca. Cytuj
Kaliope Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Ewuniu piękne ciasto upiekłaś. Ojj, ja obiecałam przepis na krem a później nie było mnie trochę bo miałam kolejny zjazd - studia, nauka i nie zaglądałam tutaj, dzisiaj dopiero mam trochę "luzu" więc napiszę i przepraszam za tą zwłokę. A więc potrzebne są następujące skadniki: - 3 jajka - biała czekolada koniecznie Milka - 2-3 łyżki słodkiej śmietany 30% - 10 dag wiórków kokosowych - 1/2 szklanki mleka w proszku (ja dałam trochę więcej) - 3 łyżki cukru pudru - 1/3 szklanki ajerkoniaku (u mnie był spirytus bo nie miałam ajerkoniaku) - kostka dobrego masła (250g) Wykonanie: - ubić jajka na parze do białości (bardzo ważne!!!) - czekoladę ze śmietanką rozpuścić również na parze - do ciepłych jajek wlać powoli rozpuszczoną czekoladę (dobrze żeby była przestudzona) - wsypać kokos i mleko w proszku, całość zmiksować i pozostawić do całkowitego wystygnięcia (ja miksuję tak długo aż ostygnie) - masło utrzeć z cukrem pudrem na puch i dodawać po łyżce masy jajecznej - na koniec wlać powoli ajerkoniak lub spirytus Przepis nie jest mojego autorstwa, szczerze mówiąc już nawet nie pamiętam skąd go mam, być może spisałam z jakiejść gazety; mam tyle przepisów, że nie mogę sobie przypomnieć tego szczegółu. Bardzo polecam bo jest pyszny!!! Tak myślałąm, że do tego kremu dobrze pasowałby jakiś owoc i następnym razem zrobię z bardzo drobniutko pokrojonymi kawałeczkami ananasa. Myślę, że będzie jeszcze ciekawiej :) Cytuj
Magda_G Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Ciasto wygląda bardzo apetycznie... ale czy do ciasta z wafelkami muszę dawać kokos i orzechy?? czy można je czymś zastąpić, np dać więcej wafelków? z góry dziękuję za szybką odpowiedź. Pozdrawiam!!! Cytuj
Kaliope Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Magdo, ja myślę, że cały sekret Prince Polo tkwi właśnie w cieście, do którego daje się i orzechy i wiórki i wafelki. To połączenie wpływa na wyjąkowy smak! Jeśli jednak chcesz, sróbuj upiec cisto ze zmianami według swoich upodobań. Myślę, że będzie smaczne, ale to podane w przepisie naprawdę jest warte upieczenia. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
Magda_G Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Placek faktycznie wart upieczenia, wszystkim bardzo smakowała. Do bezy dałam orzechy ale z wiórek kokosowych jednak zrezygnowałam. Prince Polo na pewno będzie często gościć w moich wypiekach :wink:. Pozdrawiam i gorąco polecam ten placuszek :wink:. Cytuj
Kaliope Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Po raz drugi upiekłam Prince Polo i znów wszyscy byli zadowoleni z wypieku. Ciasto jest bardzo smaczne i efektownie wygląda. Gorąco polecam! Życzę wszystkim dobrej niedzieli 🙂 Cytuj
apsik Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Wiele razy już miałam zamiar upiec to ciacho i zawsze plany mi się zmianiały...aż wreszcie się udało.Po prostu pyszności -musiałam pilnować moich chłopaków żeby coś zostało na niedzielę. Polecam wszystkim ,pozdrawiam autorkę przepisu. Dodam,że krem zrobiłam według przepisu-póżniej dodałam do niego 3 łyżki mleka w proszku i sok z cytryny.....w rzeczywistości krem był bardziej biały niż na zdjęciach. Cytuj
Dorota Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Właśnie miałam się zapytać co to za krem, o takim ładnym żółtym kolorze, a tu aparat go tak "pokazał" ;) Bardzo apetyczne ciacho :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.