basga Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Nie ma siły-jak tylko zobaczyłam Dorotki ciacho to muszę to zrobić 🙂 Czy mogą być jakieś inne wafelki w czekoladzie? Cytuj
Dorota Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 🙂 :roll: :roll: Basiu, myślę że spokojnie można tutaj dodać inne wafelki w czekoladzie, efekt na pewno będzie ten sam 🙂 Powodzenia i smacznego 🙂 Cytuj
Jolcia Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Ciasto prince Polo robiłam raz.Przepis miałam od koleżanki z pracy. Ja robiłam krem z czekoladowych budyni,a na wierzchu polewa. Ciasto pycha.Dorotko super zdjęcie. 🙂 Cytuj
zuziorek Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Dziewczyny pomóżcie! Nigdy sama nie robiłam kremu gdzie żółtka ubija sie na parze. Czy któras opisze mi dokładnie jak to zrobić, proszę... Cytuj
basga Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Kasiu-trzeba żółtka wbić do takiej miski,którą możesz postawić na garnku z wrzącą wodą,ja używam takiej dużej stalowej.Potem mikserem ubijasz je z cukrem. Woda podgrzewa masę i pięknie żółtka z cukrem się ubiją,sporo zwiększając objętość. Cytuj
zuziorek Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Kasiu-trzeba żółtka wbić do takiej miski,którą możesz postawić na garnku z wrzącą wodą,ja używam takiej dużej stalowej.Potem mikserem ubijasz je z cukrem. Woda podgrzewa masę i pięknie żółtka z cukrem się ubiją,sporo zwiększając objętość. Dziękuję za odpowiedz.Właśnie rozmawiałam z mamą o menu świątecznym. Postanowiłam, że upiekę ciasta na święta. Cały dzien przeglądam słodkości i robie przymiarki oraz sprawdzam stopień trudności. Rzucam się na głęgoką wodę, choć w życiu nie umiem pływać 🙂 /a cała rodzina marynarzy 🙂 / No i sobie tak myślę, że Halinka też by mnie pochwaliła... 🙂 Cytuj
basga Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 RE-WE-LA-CJA! ;) ,zrobiłam go dzisiaj-użyłam wafelków Princessa ,po upieczeniu dalej są chrupiące,masa nie za rzadka/z kostki masła/,jedyny drobny feler to taki,że ciasto z wafelkami troszkę się połamało przy wyjmowaniu. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 basqa zlituj się JA SIĘ CHCĘ W KOŃCU ZACZĄĆ ODCHUDZAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Po co ja tu znowu weszłam ............kusisz i kusisz a mi ślina leci że się zaraz utopię. Ciacho wygląda rewelacyjnienapewno jest smaczne ;) Cytuj
basga Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Będziesz się odchudzać po świętach,tak jak ja ;) /tylko nie wiem po których/ ;) ;) ;) Ciacho przepyszne!!! Nie zrażajcie się tym przepisem-jest trochę zagmatwany na początku ale jak dojdziecie do postu Dorotki to wszystko będzie jasne . Cytuj
andy8 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 tak tak ja też zaczynam z odchudzaniem,choć ciasta robie tylko czasem inaczej byłoby ze mna kiepsko a to Basga jest wyśmienite tez myślałam ze to nieciekawy przepis a tu proszę ;) Cytuj
marysiasto Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Bardzo dobre.Robiłam je na wczorajsze 87-me urodziny babci.Bardzo wszystkim smakowało .Musiałam zaraz :D drukowac przepis Cytuj
minia51 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Ten przepis jest na tortownicę czy na dużą blachę? Cytuj
Dorota Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Ja robiłam go na dużej blaszce. Cytuj
minia51 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Dorotko, dziękuję za szybki odzew. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.