grumko Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Przepis na tę pastę kolorową pochodzi z serii książek wydawanych przez wydawnictwo Prószyński i S-ka "Biblioteczka Poradniak Domowego", a konkretnie zatytułowanej "Coś na ząb" Składniki: 30 dag żółtego sera 10 dag chudej wędliny 2 jajka ugotowane na twardo ogórek konserwowy lub kiszony kilka rzodkiewek pół strąka papryki konserwowej łyżka posiekanych kiełków pszenicy - my zwykle dodajemy to co jest akurat w naszej lodówki czyli natkę, szczypiorek, koperek itp. 2 ząbki czosnku majonez sól, pieprz Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wedlinę i jajka drobno posiekać. Ogórek, rzodkiewki i paprykę drobniutko pokroić. Wszystkie składniki starannie wymieszać, dodać przyprawy, roztarty czosnek i tyle majonezu, by pasta miała odpowiednią konsystencję. Smacznego!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.