Dorunia Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Będąc na urlopie miałam okazję posmakować tę sałatkę i bardzo mi smakowała więc poprosiłam o przepis,a że jest smaczna to podzielę się z Wami przepisem; -1 kg.marchwi(utrzeć na tarce) -1 kg.porów -1 kg.papryki czerwonej(pokroić w cienkie paski) ZALEWA; -4 szk.wody -1 szk.octu -30 dkg.cukru -3 dkg.soli -liść laurowy,ziele angielskie,pieprz czarny w ziarenkach Zagotować zalewę...wrzucić marchew i gotować 20 minut...dodać paprykę i gotować 7 minut...dodać pory i gotować 5 minut...po tym czasie nałożyć gotową sałatkę do słoiczków i pasteryzować 10-15 minut. _________________________________________________________________________________ -5 jaj ugotowanych na twardo(startych na dużych oczkach) -5 ogórków kiszonych(pokroić w kostkę) -1 puszka kukurydzy -trochę majonezu I DO TEGO WSZYSTKIEGO SAŁATKA Z GÓRY(ODCEDZONA MA BYĆ Z ZALEWY) SMACZNEGO Cytuj
Gość didi Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Czy te sałatki trzeba razem wymieszać? Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Po dobrych kilku dniach jak sałatka jest już gotowa trzeba otworzyć słoik z nią,odcedzić zalewę i wymieszać ze składnikami,które są na dole przepisu. Pozdrawiam :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi