Dalovay Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 niedawno natrafilam na take cudo. :mrgreen: 1 galaretke rozpuscic w 1 1/2 szkl wody. odstawic do stezenia.ma byc geste tak ze jeszcze da sie mieszac.wtedy ubijamy mikserem na wysokich obrotach.zdjecia pokazuja wyrob z 1 galaretki. pianka jest lekka puszysta delikatna. polecam!!!!! Cytuj
iwona30 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Do tego deseru idzie sama galaretka więcej nic. :mrgreen: Cytuj
Dalovay Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 dokladnie tak!!!!!!!!sama galaretka a pianka ma posmak mleczny.moja mala zachwycona. :mrgreen: Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Jak to możliwe,żeby galaretka rozpuszczona w wodzie miała mleczny posmak? Cytuj
Dalovay Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 tez myslalam ze to niemozliwe.gdyby mi ktos to zaserwowal i nie powiedzial z czego bylabym przekonana ze jest z dodatkiem jakiejs smietanki czy mleka. oczywiscie deserek nie ma smaku mleka tylko delikatny mleczny posmak sprobujcie pycha!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj
andy8 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 czyli pod wpływem miksera z galaretki zrobi się pianka a to potem zastyga czy już nie :mrgreen: Cytuj
Dalovay Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 pieknie zastyga.oto dowod nadjedzone przez mloda.do jednej czesci dalam troszke kakao.to jest naprawde pyszne.sprobujcie :mrgreen: Cytuj
basga Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 A tą czekoladową wersje jak robiłaś bo chyba nie ma czekoladowych galaretek? :mrgreen: Cytuj
Edytka78 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 W przepisie jest że do jednej części dodane jest kakao stąd ten czekoladowy kolor Cytuj
basga Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 :mrgreen: w jakim przepisie bo u mnie nie wyświetla się nic jak klikam na tekst z kreską? Cytuj
ina12 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Takiego czegoś się nie spodziewałam i dziękuję za przepis. Tę piankę od razu można konsumować czy trzeba włożyć jeszcze do lodówki? Cytuj
Dalovay Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 tak do jednej czesci dodalam troszke kakao.(napisalam o tym zalaczajac zdjecia deserkow wydartych nikczemnie malej w trakcie konsumpcji) :mrgreen: Cytuj
basga Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Czyli do jakiejś jasnej galaretki wsypałaś kakao! Cytuj
Dalovay Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 ino po przelozeniu do pucharkow wstawilam do lodowki mysle ze jakies pol godzinki.nie patrzylam na zegarek mala w tym czasie jadla obiadek(oczywiscie pospiesznie wiedzac co czeka w lodowce).ona jest na diecie bezmlecznej i taki deserek dla niej to rarytas.tanie szybkie i zaskakujace w swej prostocie. zjadla pucharek i mowi daj mi jeszcze!!!!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi