Dalovay Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 dziekuje wszystkim za mile slowa.nie jestem autorka tego wynalazku natknelam sie na owe cudo i szybciutko sie z wami podzielilam. bardzo sie ciesze ze wam smakuje a zdjecia ktore dolaczacie i pomysly tysiac wariacji z galaretka sa fantastyczne.pozdrawiam wszystkich lasuchow.hania :mrgreen: Cytuj
Dorunia Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Ja dzisiaj też zrobiłam ten deserek na podwieczorek i wszyscy stwierdziliśmy,że jest bardzo smaczny,następnym razem też zrobię taki niedzielny jak to napisał Mac. Cytuj
Novinha Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Ja mam już galaretkę w lodówce, będę sprawdzać jak wyjdzie na biszkopcie. Cytuj
Dorunia Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Proszę podziel się z nami opinią jak sprawdza się ten deserek na biszkopcie,bo chyba jeszcze nikt nie próbował tak zrobić. Pozdrawiam :wink: Cytuj
Novinha Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Smakuje pysznościowo. Zrobilam tak - biszkopt nasączony odrobinkę, na to brzoskwinie z puszki, na to mus z szklanki galaretki cytrynowej i truskawkowej, na to truskawowa galaretka, druga połowa biszkopta, na zewnątrz krem i posypane wiórkami czekoladowymi. Wyszło fajnie, bo nie jest słodkie bardzo. Tylko jedynie za wcześnie połozylam drugi biszkopt - nie sądziłam, że ten mus będzie tak długo tęzał i troche mi się wylało po bokach... Ale później obcięłam co wystawało, posmarowałam kremem również boki ciasta, obsypałam wiórkami kokosowymi i jest ładnie :] Cytuj
Dalovay Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 novinha bardzo sie ciesze ze ci smakuje.mialas swietny pomysl z torcikiem biszkoptowym.jutro taki sam bedzie goscil na moim stole.zaraz biore sie za biszkopt. doruniu twoje szklaneczki z pianka wygladaja bardzo apetycznie dziekuje ze skorzystalyscie z przepisu.pozdrawiam was serdecznie :wink: Cytuj
wiola344 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 :wink: :wink: Zrobiłam dziś ten pyszny deser jest taki inny ,nie zasłodki dzieci niemogły się doczekać kiedy zaczną go jeść :wink: a oto moje dzieło choć nie najlepszej jakości ale coś tam widać :shock: :shock: Cytuj
Dalovay Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 oto MEGA DESER w moim wydaniu.biszkopt-jagody-pianka-galaretka bez ubijania-pianka z kakao-kokos.hania :wink: Cytuj
Dorunia Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Haniu przepiękny ten Twój deser i pewnie też tak smakuje,ja zrobiłam podobny,ale z kremem budyniowym :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Haniu niesamowitą radość sprawiłaś nam z tym deserem, a Novinha pomysł z biszkoptem. Haniu biszkopt piękny zrobiłaś. Ja zrobiłam z wiśniami, zdjęć na razie na nic nie mogę dodawać bo przez dłuższy okres nie będę miała aparatu. Dziękuję Wam bardzo. Cytuj
Basia K Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Swietny deser.Idealny wlasnie na takie cieple dni,jak dzis. Dzis ide do pracy,wiec nie mam czasu "bawic" sie z tortem,zrobilam pianke w pucharkach,ale przy najblizszej okazji,wypróbuje wlasnie z biszkoptem. Cytuj
ela2225 Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Oj chyb amuszę wypróbować bo też jesten niedowiarkiem. Chyb ajutro kupie galaretki. Pozdrawiam Cytuj
Gość Nala_21 Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Zrobiłam przed chwilą z galaretek wiśniowej i pomarańczowej - PYCHA :wink: Rzeczywiście lekkie i takie orzeźwiające :wink: Cytuj
Miuriel Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Zrobiłam galaretki z mniejszą ilością wody. Zmiksowałam na papkę brzoskwinie z puszki. Następnie zmiksowałam tężejącą galaretkę z brzoskwiniami. Na spodzie pucharka, jako zwieńczenie wspaniałego deseru są rodzynki i pestki słonecznika. Na wierzchy bita śmietana. Bardzo smaczny, nie za słodki, orzeźwiający deser. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi