Dalovay Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Czyli do jakiejś jasnej galaretki wsypałaś kakao! dokladnie tak podczas ubijania wsypalam troszke kakao tak na oko prosto z pudelka.a galaretka byla cytrynowa Cytuj
basga Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Teraz rozumiem...coś dziś ciężko kojarzę! No to już wstawiam wodę na galaretkę! Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Teraz to ja też już wszystko rozumiem i dziękuję serdecznie za wytłumaczenie,ale gapa ze mnie i wolałam dopytać się,żeby nie zrobić jakiejś gafy. Pozdrawiam :mrgreen: Cytuj
basga Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Ja już go zrobiłam...ale super,jak pianka! A dzieci to stały i dziwiły się co ja znowu robię! Dzięki za super deserek a galaretki bardzo lubię. Można robić w kilku kolorach...np.w formie torcika! Ja daję 5* za prostotę. Cytuj
Dalovay Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 bardzo sie ciesze ze deserek smakuje.dziekuje ze skorzystalas z przepisu.pozdrawiam :mrgreen: Cytuj
iwona30 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Muszę go zrobić ale sobie pomyślałam że by można było dać owoce brzoskwinie albo ananasy.Super. Dzięki. Cytuj
Dalovay Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 swietny pomysl z owocami.mysle tez ze doskonale nadaje sie do przelozenia biszkoptu.efekt lekkie ciacho na podwieczorek bez zadnych masel margaryn. :mrgreen: Cytuj
mirynka Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 kurcze koniecznie musze to wyprobowac bo az trudno uwierzyc ze ze zwyklej galaretki wyjdzie taka pianka. Cytuj
Jolanta Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Ja taka pianke robilam ale ze sniezka, ktora mieszlam z wystudzona galaretka.Takze mnie dziwi ten przepis :mrgreen: no ale wszysto mozliwe.Brawa ala Hani :grin: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
ina12 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Tak myślałam tylko chciałam się upewnić, dziekuję i jutro go robię. Cytuj
amelia1 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Ale mnie zaskoczyłaś Haniu tym przepisem, to takie prościutkie a ile może sprawić radości dzieciaczkom. Muszę koniecznie wypróbować, bardzo lubię galaretki, a takiej napewno jeszcze nie jadłam. Musi być smaczna. Dziękuję za pomysł i pozdrawiam Amelia Cytuj
mac51 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Narobiliście mi takiego smaku ,że musiałem zrobić :mrgreen: Moja wersja bardziej "niedzielno-świateczna",z bitą smietaną i brzoskwiniami. Polane sokiem malinowym.Daovay,super deser :grin: Cytuj
basga Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Mac...no super,napewno jest bardziej orzeżwiajace z owocami. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Witajcie ! Taką galaretkę robiłam jeszcze z mlekiem skondensowanym nie słodzonym. Dwie różne galaretki rozpuszczałam w 1 szklance każdą . Mleko dzielę na pół ( wychodzą 2 szklanki ) Jak galaretka już tężała miksowałam ją na pianę i stopniowo dodawałam mleko.( 1 część) Wylewałam na tortownice i wstawiałam do lodówki. Układałam owoce zalewałam drugą galaretką. Oczywiście zrobioną wten sam sposób. Można pomiędzy galaretki dać jeszcze samą galaretkę bez mleka, lub całość zrobić w salaterkach. Syn zawsze się pytał kiedy upiekę to ciast w lodówce. :mrgreen: Pozdrawiam :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi