rita Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Składniki: 2 czekolady 4 łyżki miodu 1 margaryna 250 g. płatków kukurydzianych masło do wysmarowania blachy biszkopty do wyłożenia blachy Wykonanie: czekoladę, miód, margarynę rozpuścić, podgrzewać na małym ogniu, mieszać i dodawać płatki kukurydziane. Przygotowaną masę wyłożyć na biszkopty ułożone na wysmarowanej cieniutko masłem blaszce. Wstawić do lodówki aż zastygnie. Smacznego :) Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Dziękuje za przepis :roll: . A na jaką blaszkę przewidywany jest ten przepis? Dużą, czy małą? :) Cytuj
rita Opublikowano 15 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Witaj Doroto! Masy wychodzi dosyć sporo, można na dużej blaszce. Pozdrawiam Rita Cytuj
Gość lady1987 Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Zrobiłam to dziś. Niestety, nie polecam. Zdecydowanie za słodkie, aż mdli. Poza tym rozlałam na średnią (nie dużą) blaszkę i masa ledwo pokryła biszkopty. Całość ma może z 3 cm wysokości (biorąc juz pod uwagę to, że rozłożyłam 2 warstwy biszkoptów). Cytuj
apsik Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Mój synek zrobił wczoraj ten deser -troszkę jednak zmieniony,ale żeby nie zaśmiecać forum to przepis podam tutaj. 1margaryna 3/4 szklanki cukru 3 łyżki miodu 2 łyżki kakao płaska łyżeczka kawy rozpuszczlnej to wszystko rozpuścić ,ale nie gotować,po zestawieniu z ognia dodać 25 dag płatków kukurydzianych,lub mogą być też czekoladowe lub miodowe.Wszystko dobrze wymieszać i przełożyć do blaszki-dobrze docisnąć i wygładzić. Cytuj
basga Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Z tej porcji Elu aż tyle wychodzi?Apetycznie to wygląda. Cytuj
apsik Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Basiu to tylko tak wygląda ,że jest dużo -robione było w keksówce a to co na zdjęciu to jest z połowy porcji-zrobiłam tylko tyle i to był błąd-bo wystarczyło na pół godziny. Jest to szybki deser bo zastyga w pół godziny -dzwonili koledzy do mojego syna i jak przyjechali to już było gotowe. Cytuj
basga Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 No widzisz,a ja pomyslałam,że to duża blacha wyszła.Moja Ola ostatnio męczy mnie o blok to zrobię jej cos takiego tym razem,tylko dodam ryżu preparowanego bo go lubimy. Cytuj
weeki Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 To i ja dopiszę swój przepis.Wygląda to podobnie jak u Apsik; 1 margaryna,3 tyżki kakao,3 łyżki miodu,3 łyżki mleka w proszku,cukru3/4 lub 1 szkl. i opakowanie płatków. Jest bardzo słotkie,to fakt,ale pyszne. Cytuj
k@sia Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Mam pytanko ;) Ile to będzie 250g płatków kukurydzianych w przeliczeniu na szklanki?? :) Cytuj
apsik Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Kasiu nie mam pojęcia bo akurat kupuje paczki po 25 dag i nigdy nie ważyłam a w tej chwili akurat chrupek nie mam w domu. Bardzo przepraszam,że nie mogłam pomóc. Cytuj
k@sia Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 apsik nic się nie stało ;) Ja się wcale nie gniewam :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi