ROKSANA Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Babki piekę w foremce trapezowej (bokach o kształcie trapezu) Chciałabym się dowiedzieć czy lepiej wyłożyć formę papierem do pieczenia czy wysmarować margaryną i posypać bułką tartą? A może macie jeszcze inny sposób?? Cytuj
ina12 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Ja to różnie robię, a najczęściej tylko smaruję samym tłuszczem. Cytuj
Basia K Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Ja rzadko uzywam papieru do pieczenia.Denerwuje mnie,ze jest taki nieposluszny po rozwinieciu z rolki :mrgreen: Najczesciej smaruje blaszke tluszczem i posypuje bulka tarta lub startymi biszkoptami. Jedynie przy pieczeniu biszkoptu,zawsze stosuje papier. Cytuj
basga Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Tak-ja niczym nie smaruję ani nie wykładam papierem bo mam silikonowe,polecam. Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Ja do babek,biszkoptów itp.smaruję blaszkę masłem i wysypuję bułką tartą,a do kruchych ciast,do pizzy wykładam papierem do pieczenia :mrgreen: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Witaj ! Ja przy pieczeniu ciast stosuję papier, a kiedy piekę babkę smaruję margaryną i zamiast bułki posypuję wiórkami kokosowymi. :mrgreen: Pozdrawiam Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Ja nie słyszałam o posypywaniu wiórkami,ale to jest super pomysł...jak będę piekła babkę to tak zrobię.Dziękuję Katarzyno za fajny pomysł. Cytuj
basga Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 O wiórkach też nie słyszałam ale gdy miałam metalowe blaszki to czasem używałam błyskawicznej kaszki mannej lub kukurydzianej. Cytuj
wiola344 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 :mrgreen: A ja używam papieru do kazdego ciasta chyba że piekę w formie do babek lub tortownicy z karbowanym dnem to wtedy smaruje i posypuje :grin: Cytuj
Emka Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Ja najczęściej smaruję margaryną i posypyje bułką ale gdy piekę ciasta makowe lub ciasta z białek to wykładam papierem mam wtedy pewność że ciasto po upieczeniu odstanie od blaszki. Cytuj
Dalovay Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 smaruje margaryna i posypuje kasza manna.ladnie potem pachnie :mrgreen: Cytuj
Jolcia Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Ja używam papieru i uważam ,że jest super. Cytuj
Dorunia Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Wczoraj jak piekłam biszkopt to tortownicę posmarowałam masłem i wysypałam wiórkami kokosowymi i teraz będę robiła tylko tak,bo fajny posmak dały te wiórki.Jeszcze raz dziękuję Katarzyno za pomysł :wink: Pozdrawiam :wink: Cytuj
renigliwice Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Ja rzadko uzywam papieru do pieczenia.Denerwuje mnie,ze jest taki nieposluszny po rozwinieciu z rolki :wink: Basiu- by papier był posłuszny, dobrze jest punktowo posmarować blaszkę i wtedy dopiero wyłożyć papierem. :wink: Świetny pomysł z tymi wiórkami kokosowymi, Kasiu! Dziękuję. :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.