Basia K Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 A macie jakis dobry sposób na "swojska" czekolade do picia na goraco? Cytuj
basga Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Najprostszy to: 1 tabliczka czekolady 1 szkl.mleka 0.5 szkl.śmietany kremówki Wszystko podgrzać do połączenia składników,zestawić z ognia i troszkę zmiksować. Można dodać cukier waniliowy i ozdobić kleksem śmietany lub malutką bezą. Cytuj
Majeczka_14 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Basqa, a czy czekolada ma być gorzka, mleczna, deserowa czy jaka? I czy ta czekolada różni się smakiem lub konsystencją od tej w proszku? Pozdrawiam. Cytuj
basga Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Majeczko-napewno jest bardziej naturalna od takiej w proszku,sama ją robisz więc konserwantów tam nie ma.Czekolada może być i mleczna i gorzka,zależy jaką bardziej lubisz /i jaką kupisz/ a zawsze możesz ją dosłodzić. A konsystencja jest bardziej taka "emulsyjna". Cytuj
Basia K Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Lepiej rozpuszczac czekolade na parze.Wtedy na pewno sie nie przypali. Taka "swojska" czekolada to niebo w gebie :grin: Cytuj
Gość puccci Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 czekolade do picia robie tak: kakao cukier troszeczke maki ziemniaczanej mleko zagotowac i gotowe,mozna tez dac szczypte cynamonu. wychodzi duzo gesciejsza nisz kupna i bardziej CZEKOLADOWA Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.