Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis dostałam od koleżanki z pracy i postanowiłam od razu zrobić. Rodzince posmakowało,a że akurat gościłam pięć koleżanek to mam też ich pozytywne opinie.Wszystkim smakowało. BISZKOPT Każdy ma przepis na swój ulubiony biszkopt więc nie podaję. Ja robiłam jak zwykle z mąki krupczatki. MASA -krem do tortów o smaku amaretto lub ajerkoniak -2 galaretki brzoskwiniowe -1 galaretka dowolna[ja dałam truskawkową] -puszka brzoskwiń Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 2 szklankach wody,schłodzić. Krem zrobić wg przepisu na opakowaniu [wersja z masłem ]. Do kremu dodać tężejącą galaretkę i pokrojone brzoskwinie. Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń. Dowolną galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Na biszkopt wyłożyć masę i chwilę schłodzić. Następnie wylać chłodną galaretkę.Schłodzić i po godzince można wcinać. Ciasto jest lekkie i mało słodkie.

post-2826-1179427496_thumb.jpg

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.