Klosewik Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Składniki: 20 dkg kiełbasy 2 - 3 ogórki konserwowe 2 cebule 10 suszonych śliwek 10 dkg żółtego sera olej Pokroić kiełbasę na porcje. Każdą z nich lekko ponacinać. Na posmarowanej olejem folii aluminiowej ułożyć kiełbasę, obłożyć pokrojoną w kostkę cebulą i ogórkiem. W nacięcia kiełbasy włożyć plasterki żółtego sera. Całość obłożyć suszonymi śliwkami. Każdą porcję kiełbasy osobno zawinąć w folię i upiec w piekarniku. Podawać na stół w folii, np. do chlebka. Przepis pochodzi z Biblioteczki Poradnika Domowego. Kiełbasa jest smaczna, a najlepszy jest sosik, który powstaje z kiełbaski, sera, cebulki, ogórka i śliwek. Mniam ! :mrgreen: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Witam! Czy próbowałaś zrobić kiedyś tą kiełbaskę z grilla? Pozdrawiam :mrgreen: Cytuj
Klosewik Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Nie, ale myślę, że powinna byc równie dobra. Pieczesz przecież ją też w folii. Cytuj
monik76 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Można ją piec na grillu albo na rożnie ( z rozna smakuje wyśmienicie).pozdr i polecam Cytuj
Klosewik Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 No, z rożna to nie wiem ? Jednak ten przepis wymaga owinięcia w folię, bo cały sekret, to te dodatki, które wspaniale się przenikają ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.