Jolanta Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Kasiu to super niespodzianka !!! :razz: . Tylko jestem ciekawa dlaczego mozna wejsc bez rejestracji na strone najlepiej jakby to wytlumaczyl Marcin.A co do dzieci to napewno przeczytaly twoj wczesnieszy komentarz :roll: :razz: .Pozdrawiam :razz: :razz: :sad: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Jolu wszyscy mogą czytać nasze przepisy i nie muszą się logować :sad: Jak im się chciało robili do 1 w nocy, żeby wczoraj przywieść. :roll: Jeszcze raz dziękuję i polecam :razz: Oni już planują z innymi nadzieniami :razz: Cytuj
kofik Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Kofik! zawsze musi byc ten pierwszy!!! Oczywiscie mam na mysli wyrob z drozdzami. Wiec bez obaw to tylko prawie ciasto na pizze zrob przyjemnosc dla meza. W koncu przez ''zoladek do serca''.Pozdrawiam :sad: Jak zrobie mięsko z kurczaka w ulubionej przyprawie do gyrosa,z dodatkiem czosnku, zdużą ilością sera i kilkoma pieczarkami i kukurydzą,z dodatkiem sosu pomidorowego na sposób włoski własnej produkcji mojej mamy, zawine w chrupiące ciasto, to pewnie prędko nie pojedziemy do ulubionej pizzeri... Jak mi sie uda i posmakuje, to nie bede żałować.... :roll: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Uda Ci się na pewno ! Jeśli moim dzieciom się udało to na pewno się uda. :sad: :roll: Aga robiła to po raz pierwszy i było super więc bez obawy nigdy wcześniej nie robiła ciasta drożdżowego , a teraz myślą o innych nadzieniach. :razz: warto!!! Cytuj
kofik Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Pierwsze koty za płoty,nawet łatwo sie robi takie ciasto, ale przeraziłam sie jak zaczęło sie strasznie kleić do ręki.Ale wyszło 6 ładnych sztuk.Mężowi i siostrze smakowało. Do sosu pomidorowego dodałam czosnek i oregano. A nadzienie zrobiłam ze smażonych z cebulką pieczarek i piersi z kurczaka przesmażone z przyprawą do gyrosa.Dorzuciłam troszke kukurydzy, doprawiłam i palce lizac. Zachęcam wszystkie niezdecydowane osóbki do wypróbowania tego łatwego przepisu... :sad: Cytuj
Jolanta Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 No i widzisz Koficzku jakie to proste mysle ze z nadzieniami to mozna wymyslac! Mysle, ze nawet dobre by byly reszki wedlin(tylko chude).Pozdrawiam :cry: Cytuj
amelia1 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Witajcie Kochani!!! Wczoraj robiłam Calzone na obiadek, mąż był zachwycony, bardzo nam smakowało, ciasto super, już mam polecenie, aby robić częściej takie dania. Naprawdę polecam. A z tymi farszami to rzeczywiście pole do popisu, można urzyć różnego mięska, kiełbaskę i wędliny, wydaje mi się że i ważywne możnaby zrobić. Pozdrawiam Amelia Cytuj
kofik Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Napiszcie o swoich pomysłach na farsz, ja chetnie z nich skorzystam i sama bede eksperymentować, ale chyba dopiero za tydzień, bo narazie mam dużo innych przepisów od Was, które czekają na wykonanie. Cytuj
iwona30 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Ja też robiłam wczoraj A La Calzone wyszły super bardzo nam smakowały. Ja farsz robiłam z mojego przepisu na forum z lecza i dodałam pieczarki ale dodatkowo posmarowałam wierzch sosem pomidorowym i startym serem wyszło super. Polecam. Cytuj
Jolanta Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Hej dziewczyny :cry: bardzo mi milo,ze moje danie wam i waszym domownikom smakuje.Jeszcze zaden moj przepis nie mial tylke pozytywnych opini na forum, to chyba byl strzal w dziesiatkie z tym przepisem.Dziekuje wszystkim i serdecznie pozdrawiam :cry: :razz: :razz: ! Cytuj
Katarzyna Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 A dziś dzieci znowu zatęskniły za Calzone ;) Raju jeszcze na jutro będą :? Konrad jutro przychodzi to się już doczekać nie może :grin: Cytuj
apsik Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Ja też zrobiłam dziś to danie,wszystkim bardzo smakowało. Chciałam się tylko upewnić czy drożdży to ma być aż 10 dag... Mam jeszcze małe pytanko czy ciasto po upieczeniu wychodzi z lekka chrupiące... Jako farsz dałam mięso z piersi kurczaka przesmażone z pieczarkami,do tego pomidor i kawałek pora a wszystko zagęściłam sosem grzybowym,pyszności. Stawiam oczywiście 5 i pozdrawiam autorkę. Cytuj
Jolanta Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Ach Eluniu ty jestes kochana dzieki z calego serduszka za ta piatke :-( wlasnie musze zaraz wyjsc do szkoly :-( ,Tak ma byc te 10 dag drozdzy nie pamietam dokladnie czy jest lekko chrupiace przepraszam ale dawno nie robilam tego rogalika :-( ,ale mysle ze tak to chyba wszystko zalezy od czasu pieczenia,bo to ciasto to tak jak na pizze.Gorace buziaki i pozdrowionaka rowniez dla twoich ''lasuchow'' :-( . Cytuj
iwona30 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Elu możesz dać mniej drożdży ja dawałam mniej bo nie lubię zapachu drożdży w jedzeniu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi