ulinek77 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Zupa z porów Na ok. 4 litry wody wrzucić 3 kostki rosołowe. Dodać starkowane 3 marchewki i 2 pietruszki oraz pokrojone ½ kg pieczarek. 3-4 pory pokroić w ½ talarka, podsmażyć na maśle i wrzucić do zupy. Wszystko razem podgotować. Do tego wrzucić malutkie klopsiki zrobione z ½ kg mięsa wieprzowego, przygotowanego jak na kotlety mielone. Na koniec zaprawić serkiem topionym (2 serki – smak śmietankowy i 2 serki smak pieczarkowy). Zupę można ugotować wcześniej, a serki dodać przed podaniem. A podajemy we fleczarkach z bułką kajzerką. Cytuj
Emka Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Zupa jest naprawdę pyszna jadłam taką u kolezanki na weselu i tak nam smakowala,że brałam przepis i robiłam w domu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi