ina12 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 2 opakowania śnieżki 1 1/2 szklanki mleka 1 szklanka smietany kremówki 3 jaja niepełna szklanka cukru Śnieżki zmiksować z zimnym mlekiem i połączyć z ubitą śmietaną. Zagotować cukier z dwiema łyżkami wody i cieńkim strumieniem wlewać, cały czas miksując, do ubitych uprzednio jaj. Połączyć obydwie masy, włożyć do plastikowego pojemnika i włożyc do zamarżalnika na 24 godz. podawać przybrane bakaliami lub owocami. Cytuj
karola91 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 a własnie miałam zamiar wstawić identyczny przepis :wink: pewnie jest on z poradnika domowego, bo ja mam tylko strone i nie wiem dokładnie skad ona jest :wink: ale lody są wysmienite, lepsze niz kupne!! i bardzo łatwo je sie robi! szczerze polecam :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Nie pamiętam skąd mam przepis, jak by był z poradnika domowego to od razu bym podała na samym początku tak jak robię z innymi przepisami. Dodam jeszcze przepisy na inne lody. Karola dziękuję za polecenie ich i pozdrawiam. Cytuj
Pączuszek Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Halinko robiłam przed chwilą lody i pomyślałam sobie czy nie można by ubić jaj na parze moim zdaniem było by prościej i na to samo by wyszło. Proszę o Twoją opinię, co Ty na to? Cytuj
iwona30 Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Myślę że można by było ubić na parze jajka i pewnie byłyby lody bardziej puszyste, czekajmy na opinię Halinki. Cytuj
basga Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Właśnie zrobiłam te lody i jajka z cukrem ubiłam na parze,potem troszkę przestygły i dodałam je do kremówki zmieszanej ze śnieżkami ubitymi na mleku. Bardzo puszysta masa,jak się zamroża to wkleję fotkę. Cytuj
marzycielka Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Ja robiłam te lody w piątek i są bardzo dobre.Dziękuję za przepisik.Wyszło mi tych lodów 6 sporych salaterek,które jeszcze są i czekają na spożycie w zamrażarce. Cytuj
basga Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Baaaardzo śmietankowe choć troszkę za słodkie. Posypałam pokrojonymi morelami,daktylami,rodzynkami i mielonymi orzechami i mam bakaliowe! Cytuj
ina12 Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Moje kochane, żeby udzielić prawidłowej odpowiedzi musiałabym wpierw zrobić próbę. Dzięki Tobie Basiu próby nie muszę już robić bo wiemy które są bardziej puszyste. Basiu bardzo ładnie się prezentują te lody Dziękuję za wystawienie komentarzy. Pozdrawiam. Cytuj
marzycielka Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Zgadzam się z Basgą.Rzeczywiście lody są słodkie i następnym razem raczej dam mniej cukru-myślę,że pół szklanki wystarczy.Jednak dziękuję pani Halinko za przepisik zamieszczony na tej stronce,a tak wogóle ta stronka jest bardzo fajna.Bardzo często tu zaglądam,bo naprawdę warto. :sad: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.