Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy znacie ten przepisik na skwareczki ale Postanowiłam go dodać , bo moze ktoś zechce wypróbować. Potrzebna jest tylko śmietanka 30 % ( lub tłustsza) 0,5l - może być mniejsza ilość Całą śmietankę wylewany na patelnię , i gdy sie zagotuje zmiejszamy ogień i dalej prażymy na małym płomieniu przez ok. 15-20 min(ciągle mieszając) do czasu aż powstaną piękne , złociste skwareczki. Są bardzo smaczne - z powodzeniem mogą zastąpic boczek lub słoninkę. Smacznego

Opublikowano

Moja mama robi takie często - polewa nimi dania na słodko - knedle, paruchy, leniwe, pierogi itp, a śmietanę daje nawet 18% i tez jej wychodzą, polecam, pozdrawiam,

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.