monik76 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Nie wiem czy znacie ten przepisik na skwareczki ale Postanowiłam go dodać , bo moze ktoś zechce wypróbować. Potrzebna jest tylko śmietanka 30 % ( lub tłustsza) 0,5l - może być mniejsza ilość Całą śmietankę wylewany na patelnię , i gdy sie zagotuje zmiejszamy ogień i dalej prażymy na małym płomieniu przez ok. 15-20 min(ciągle mieszając) do czasu aż powstaną piękne , złociste skwareczki. Są bardzo smaczne - z powodzeniem mogą zastąpic boczek lub słoninkę. Smacznego Cytuj
renigliwice Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 To ciekawe! Ciekawa jestem, jak smakują. Dzięki za interesujący pomysł. Renata :wink: Cytuj
niuniaczek Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Moja mama robi takie często - polewa nimi dania na słodko - knedle, paruchy, leniwe, pierogi itp, a śmietanę daje nawet 18% i tez jej wychodzą, polecam, pozdrawiam, Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.