pszczółka maja Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Jest to trochę zmieniona wersja na Bitter orange ice cream z ksiązki Nigella Bites [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] 2 pomarańcze i 1 cytryna ( oryginale 2 cytryny - limonki i 1 pomarańcza) 175 g cukru pudru 500ml śmietany kremówki Wycisnąć sok z owoców ( w oryginale należy oprócz tego zetrzeć skórkę z jednej limonki i pomarańczy). Ubić śmietanę i dodać cukier wymieszać i dolać sok (również skórki). Wlać do pucharków i zamrozić. Przed jedzeniem wyjąć na 15-20 min z lodówki do lekkiego rozmrożenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.