Jolanta Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Ciasto: 120 g. margaryny (Kasia) 1/2 szkl. cukru 1 paczka proszku do pieczenia 1 paczka cukru waniliowego 3 jajka 6 lyz. mleka 2-2,5 szkl. máki Szczypta soli Wszystkie skladniki razem wymieszac (ja mieszam w Melakserze), ciasto ma konsysntencje gestá. Kruszonka: 105 g. margaryny 1 szkl. máki 1/2 szkl. cukru 1/2 lyzeczki cynamonu Wszystko razem zagniesc, wstawic do zamrazarnika na 30 min. Dodatkowo: 1 kg. owoców (sliwki, truskawki, jablka) Ciasto wylozyc na blaszke na to rozlozyc owoce, nastepnie zetrzec na tarce o duzych oczkach kruszonke. Wstawic do piekarnika i piec w temp. 180* przez okolo godzine. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.