Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Iwonko wypróbowałam dzisiaj Twój przepis. Przyznam szczerze, że na początku miałam trochę mieszane uczucia co do tego owocu. Jednak po pierwszym kawałku wszystkie moje watpliwości się rozmyły. Placuszek tak bardzo wszystkim smakował, że trafił na listę ulubionych ciast domowników :D A budyń to po prostu palce lizać. pozdrawiam.

  • Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Bardzo się cieszę że placuszek smakował. Ten placek można zrobić z innymi owocami teraz są truskawki myślę że również byłby dobry. Dziękuję i pozdrawiam.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Teściowa,której dałam ten przepis,puściła go dalej. Z tego,co mi mówiła,był już pieczony z truskawkami,czereśniami(podobno super).... Ja może na niedzielę spróbuję z porzeczkami.

Opublikowano

Basiu bardzo się cieszę że placuszek smakuje, ja też go robię często z różnymi owocami jak bedą jeżyny to muszę wyprubować. Pozdrawiam.

Opublikowano

Basia inne owoce tez zasypujecie cukrem i odstawiacie na noc ,czyli postępujecie tak jak w przepisie,mam na myśli Ciebie i teściową :D

Opublikowano

andy8,ja robiłam tylko z rabarbaru i zasypywałam tą ilością cukru,która jest podana w przepisie.

Natomiast,jesli chodzi o inne owoce-truskawki i czereśnie-tez były zasypywane na noc cukrem,ale w mniejszej ilości,jako że te owoce nie sa takie kwaśne jak rabarbar.

Opublikowano

Chciałabym zrobic to ciasto ale z porzeczkami. Czy ktoś już próbował w tej wersji? Proszę o radę co do ilości porzeczek i cukru.

Opublikowano

Z porzeczkami nie robiłam ale myślę że takie same proporcje będą w sam raz ja robiłam w sobotę z wiśniami dałam więcej cukru wyszedł bardzo dobry.

post-5399-1216197879_thumb.jpg

Opublikowano

O.. z wiśniami też można spróbować :P Smakowity placuszek Iwonko. Basiu.. może rzeczywiście proporcje jak w przepisie wyjściowym będą odpowiednie :D ale poczekamy.. może ktoś z porzeczkami upiekł i coś doradzi. Pozdrawiam :D

  • 2 lata później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Już kilka razy w tym roku piekłam to ciasto. Ostatnio podpiekłam wcześniej spód przed nałożeniem budyniu rabarbarowego i wydaje mi się,że przez to placek trochę zyskał.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.