sunshine Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Iwonko wypróbowałam dzisiaj Twój przepis. Przyznam szczerze, że na początku miałam trochę mieszane uczucia co do tego owocu. Jednak po pierwszym kawałku wszystkie moje watpliwości się rozmyły. Placuszek tak bardzo wszystkim smakował, że trafił na listę ulubionych ciast domowników :D A budyń to po prostu palce lizać. pozdrawiam. Cytuj
iwona30 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Bardzo się cieszę że placuszek smakował. Ten placek można zrobić z innymi owocami teraz są truskawki myślę że również byłby dobry. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj
sunshine Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Dzisiaj ponownie zrobiłam ten placek, ale wykorzystałam truskawki. Nic dodać nic ująć, po prostu rewelka. Należy się 5. pozdrawiam Cytuj
Basia K Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Teściowa,której dałam ten przepis,puściła go dalej. Z tego,co mi mówiła,był już pieczony z truskawkami,czereśniami(podobno super).... Ja może na niedzielę spróbuję z porzeczkami. Cytuj
iwona30 Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Basiu bardzo się cieszę że placuszek smakuje, ja też go robię często z różnymi owocami jak bedą jeżyny to muszę wyprubować. Pozdrawiam. Cytuj
andy8 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Basia inne owoce tez zasypujecie cukrem i odstawiacie na noc ,czyli postępujecie tak jak w przepisie,mam na myśli Ciebie i teściową :D Cytuj
Basia K Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 andy8,ja robiłam tylko z rabarbaru i zasypywałam tą ilością cukru,która jest podana w przepisie. Natomiast,jesli chodzi o inne owoce-truskawki i czereśnie-tez były zasypywane na noc cukrem,ale w mniejszej ilości,jako że te owoce nie sa takie kwaśne jak rabarbar. Cytuj
andy8 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Basiu dziękuję bardzo za odp :D Cytuj
Kaliope Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Chciałabym zrobic to ciasto ale z porzeczkami. Czy ktoś już próbował w tej wersji? Proszę o radę co do ilości porzeczek i cukru. Cytuj
Basia K Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Kinguś :D ,ja o tym samym myślałam :P Poczekam z Tobą na odpowiedź... Cytuj
iwona30 Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Z porzeczkami nie robiłam ale myślę że takie same proporcje będą w sam raz ja robiłam w sobotę z wiśniami dałam więcej cukru wyszedł bardzo dobry. Cytuj
Kaliope Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 O.. z wiśniami też można spróbować :P Smakowity placuszek Iwonko. Basiu.. może rzeczywiście proporcje jak w przepisie wyjściowym będą odpowiednie :D ale poczekamy.. może ktoś z porzeczkami upiekł i coś doradzi. Pozdrawiam :D Cytuj
Basia K Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 Dziś zauroczył mnie na straganie rabarbar :) Przypomniałam sobie o tym cieście i oczywiście kupiłam... Jutro upiekę..... Cytuj
Basia K Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Już kilka razy w tym roku piekłam to ciasto. Ostatnio podpiekłam wcześniej spód przed nałożeniem budyniu rabarbarowego i wydaje mi się,że przez to placek trochę zyskał. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi