grumko Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Chłodnik serowy z młodymi okraszonymi ziemniakami opakowanie granulowanego serka wiejskiego 400 ml kefiru ogórek średniej wielkości pęczek rzodkiewek 2 małe cebulki ze szczypiorkiem kopiasta łyżka posiekanego koperku ząbek czosnku sól, biały pieprz Pozbawiony skory i pestek ogórek oraz rzodkiewki ucieramy na jarzynowej tarce z dużymi otworami, przekładamy na sito, odsączamy. Czosnek oraz cebulki wraz ze szczypiorkiem drobno siekamy. Kefir łączymy z serkiem, dodajemy posiekany czosnek, cebulki, odsączony ogórek i rzodkiewki, koperek, przyprawy. Mieszamy, rozlewamy na wychłodzone talerze. Podajemy zaraz po przygotowaniu z młodymi ziemniakami, polanymi skwarkami ze słoninki lub boczku. Smacznego!! Cytuj
basga Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Znam ten chłodniczek tyle że bez serka,jest bardzo dobry i orzeżwiający/ja doprawiam octem/ a teraz w upały to danie akurat na czasie,polecam. Cytuj
ina12 Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Grumko dziękuję za przepis i polecam go, obiadek był bardzo dobry. Pozdrawiam Cytuj
Olwia Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Grumko, przepis który podałeś na ile jest osób? Chcę go dziś zrobić i zastanawiam się czy nie zwiększyć ilości składników (jest nas troje)? Cytuj
basga Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Na 3 osoby to raczej trzeba zwiększyć ilość kefiru,chociaż to zależy jak kto może pojeśc :sad: ,jak trochę zostanie to będzie na dokładkę albo na kolacje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.