iwona30 Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Składniki: 1/2 szkl. mleka słodkiego 1 kostka margaryny 1 1/2 szkl mleka w proszku 1 szkl.cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki kakao Wszystko zagotować oprócz mleka w proszku wystudzić i dodać mleko w proszku i kakao utrzeć wałkiem. Można dodać rodzynki lub orzechy. Cytuj
Emka Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Terz robię taką masę jest najlepsza ze wszystkich, które znam.Mam dwóch małych łasuchów którzy jedzą zanim masa dobrze ostygnie. Cytuj
teresap Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Ja najprostszy sposób na przekładanie wafli znam z mlekiem skondensowanym czekoladowym lub zwykłym POZDRAWIAM Cytuj
thallia Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Iwona, następnym razem zrobie masę do wafli wg Twojego przepisu, ale margaryne zastąpie masłem. Ta masa tez musi byc pyszna. Uwielbiam mleko w proszku i wanilię. Cytuj
kofik Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Witam, ja dostałam ostatnio przepis na mase- roztopić margarynę i wlać puszkę mleka słodkiego, do tego kakao i jak ktoś lubi, to starte orzechy.Wymieszać, ostudzić i smarować. A ja zawsze męczyłam sie z gotowaniem mleka z cukrem i margaryną i ciągłe mieszanie, zeby sie nie przypaliło. pozdrawiam Cytuj
wronisia Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2011 Ja uwielbiam ten przepis. Od dwóch lat robię ten andrut zawsze na święta, urodziny i jak przychodzą goście. Ja z braku kakao dodałam NUtellę. I posmakowało nam jeszcze bardziej. Cytuj
kryt_yk Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 przepis jest prosty :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.