jot Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 upiec biszkopt :wink: MAsa budyniowa: 1 puszka anansów 1 budyń śmietankowy 1. z puszki ananasów odlać sok 2. na soku ugotować budyń 3. owoc ananasa pokroić w kostkę, połaczyć z budyniem i przestudzić Piana: 1/2 szkl białek z cu 1/2 szkl cukru 15 dkg wiórek kokosowych 1 białka ubić z cukrem 2. dodac kokos i leko wymieszać Przełożenie placka biszkopt- masa budyniowa - piana zapiec w gorącym piekarniku na złoty kolor w temp. 180)C Cytuj
basga Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 już jest tutaj ten przepis :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Ja posiadam jeszce inny przepis na ananaska z "Ciasta na stół" ale jeszcze go nie wypróbowałam. Biszkopt: 4 jaja szklanka cukru 1,5 szklanki mąki łyzeczka proszku do pieczenia 8 łyżek oleju 8 łyżek wody Masa ananasowa: puszka ananasów 3 łyżki mąki ziemniaczanej szklanka cukru sok z cytryny kostka margaryny 3 jajka 2 galaretki cytrynowe - jedna jest do stężenia i pokrojenia w kostkę, a drugą dosypuje się suchą. Masa śmietankowa: 1/2 l kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 op. śmietan - fixu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.