aisak Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Placki Ciasto: 2 jajka 8 łyzek maki 3 łyzki kartoflanki 1 szklanka przegotowanej ostudzonej wody sol pieprz do smaku To wszystko razem wymieszać. Dodatki: 20 dag pieczarek pokrojonych w kostke 20 dag kielbasy pokrojonej w kostke papryka w kostke 20 dag startego sera na tarce To wszystko razem wymieszać tzn ciasto z dodatkami i smazyc na patelni na oleju do zlocistego koloru. Placki sa naprawde pyszne .Przepis ten powędrował do wielu znajomych. Ja jem je z ketchupem. Smacznego. :) Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Dziękuję za ciekawie zapowiadający się przepis, na pewno wypróbuję. Pozdrawiam :). Cytuj
ana Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Mam pytanie czy kartoflanka tj mąka ziemiaczana czy o co tu chodzi? Cytuj
aisak Opublikowano 23 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Kartoflanka to mąka ziemniaczana.Na paczce bedzie widniał napis skrobia ziemniaczana. Cytuj
ana Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Ok.serdeczne dzięki.Już mam wszystkie produkty ,jutro wypróbuję ten przepis. :roll: :) Cytuj
Gość kola Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Jaką konsystencję ma mić to ciasto i czy smażymy placki na głębokim tłuszczu? Cytuj
aisak Opublikowano 24 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Po wymieszaniu ciasta w opisanych proporcjach z dodatkami otrzymasz gotową konsystencje do smażenia.Smażysz na patelni jak placki ziemniaczane.Pozdrowienia :) :roll: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.