wiola344 Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 :wink: składniki: -1 mała porcja włoszczyzny -1 cebula -25dkg mielonego -1 jajko -1/2 szkl. mąki -3-4 łyżki koncentratu pomidorowego -2 łyżki oleju -sól -pęczek natki lub koperku -mielona papryka ostra Wykonanie: włoszcyznę umyć obrać i zetrzec na tarce jarzynowej, drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na oleju,dodać mięso mielone i smażyć rozdrabniając widelcem tworzące się grudki. Do podrumienionego mięsa włożyć włoszczyzne i razem krótko smażyć ciągle mieszając. Do garnka wlać sześć szklanek wrzącej wody,dodać mięso z warzywami i gotować 25 min. Z jajka i mąki zagnieść twarde ciasto,zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wsypać do zupy i gotować aż kluski będą miękkie, na końcu dodać koncentrat, zagotować i doprawić do smaku, uzupełnić wodę do ok 2 litrów. Podawać posypane zieleniną.POLECAM bardzo smaczna i pożywna zupka.SMACZNEGO. :wink: :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.