Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis jest na ok. 2 kg. świeżej ryby ( np. Leszcz ) 2 cebule skroić na dno garnka ( najlepiej płaski a szeroki - ja używam tzw. kaczarki ). Rybę obtoczyć w mące, usmażyć na oleju, położyć na cebulę. Wrzucić listek laurowy, kilka ziaren pieprzu i ziela,2 łyżeczki cukru, koncentrat pomidorowy.Posolić do smaku, dodać paprykę w proszku - według uznania ostrą lub słodką. Przygotować zalewę: na 2,5 szkl.wody - 1 szkl.octu. Zalać rybę zalewą żeby była pokryta, wszystko razem zagotować.Można gorącą rybę rozłożyć do słoików, zalać zalewą i zamknąć. Postoi wlodówce ok.4 tyg. Jeśli nie wkładamy do słoików, to ości są nie wyczuwalne na 2-3 dzień. Życzę smacznego!!!!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.