ada5 Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Przepis jest na ok. 2 kg. świeżej ryby ( np. Leszcz ) 2 cebule skroić na dno garnka ( najlepiej płaski a szeroki - ja używam tzw. kaczarki ). Rybę obtoczyć w mące, usmażyć na oleju, położyć na cebulę. Wrzucić listek laurowy, kilka ziaren pieprzu i ziela,2 łyżeczki cukru, koncentrat pomidorowy.Posolić do smaku, dodać paprykę w proszku - według uznania ostrą lub słodką. Przygotować zalewę: na 2,5 szkl.wody - 1 szkl.octu. Zalać rybę zalewą żeby była pokryta, wszystko razem zagotować.Można gorącą rybę rozłożyć do słoików, zalać zalewą i zamknąć. Postoi wlodówce ok.4 tyg. Jeśli nie wkładamy do słoików, to ości są nie wyczuwalne na 2-3 dzień. Życzę smacznego!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.