fredzia Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Chce podac prosty przepis na ciasto z owocami.Moze juz ktos je podal al to nic.3szkl maki,1szkl cukru,1margaryne-mieka,3lyzeczki proszku do pieczenia.Z tego zrobic kruszonke.Odsypac szklanke.Do reszty dodac 2 jaja i3\4 szklanki mleka,wymieszac lyzka.Ciasto wlozyc do blachy na ciasto polozyc owoce jakie sie ma posypac kruszonka i do pieca.Piec 40 min w 180 stopniach.Smacznego. Cytuj
aneta-07 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Witaj, na jaką blaszkę to jest ciasto? Cytuj
fredzia Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Witam.Czy nikt nie piekł tego ciasta? Jest to przepis na czasie, zaczynaja sie owoce.Ciasto to jest dobre ze wszystkimi owocami,robi sie go szybko i szybko znika.Ja dzisiaj zrobiłam z serem,wyszło pyszne. Cytuj
Iwona01 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Witam ! Właśnie upiekłam ciasto według zamieszczonego przepisu. Jest naprawdę smaczne. Na zachętę dodaję fotki ;) Cytuj
Gość majask Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Wyglada super smakowicie! :-D Uwielbiam ciasta z owocami wiec na pewno wroce do tego przepisu. Jedno pytanie.. jaka duza ma byc ta margaryna? Dziekuje. Cytuj
Iwona01 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Kostka - 250g, np. '' KASIA'',albo inna margaryna do pieczenia. Cytuj
ailime21 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 witaj;) ja rowniez upieklam ciasto z twojego przepisu i jest naprawde bardzo pyszne :-D ale dodalam cos od siebie,a mianowicie zuzylam bialka na sam wierzch.ubilam je na sztywna piane dodalam 3 lyz cukru i 3 lyz maki ziemniaczanej i wylozylam na podpieczone ciasto poczym jeszcze chwile pieklam.wyszla taka miekka pianka delikatna w smaku :) pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi