karola91 Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Widziałam juz na tym forum podobny (chyba nawet taki sam) przepis, ale był on tak umiejscowiony, że trudno teraz mi go znaleźć. A że jest to bardzo łatwy i szybki przepis (w mojej rodzinie jest juz od bardzo dawna), to podaje go tutaj, nieco urozmaicony, bo z karmelem. 1 masło roślinne 3/4 szklanki cukru pudru 1 szklanka kwaśnej śmietany (obojetnie ile %) Wszystko razem zagotowujemy i dodajemy 2 sypkie galeretki. Dokładnie mieszamy. Ciepłym przekladamy wafle. Masy starcza na 2 paczki wafli (8 wafli). Akurat zostało mi troche karmelu (mleka skondensowanego ugotowanego) po jakimś cieście, więc dodatkowo przełożyłam nim wafle (niewiele go było, ale i tak było supersmaczne :wink: ). Galaretki mozna od razu wsypać obie do masy, albo mase podzielic na dwa, i do jednej dodać jedna galaretkę, a do drugiej drugą, o innym smaku. Ładnie wtedy to wygląda:) Smacznego :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi