Katarzyna Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Jak to się stało że ja takie ciacho przeoczyłam :grin: 2 maja są urodziny syna ( wielbiciela serników ) trzeba będzie nadrobić zaległości 🙂 Cytuj
Majka9 Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2011 Mam pytanie co de serka , czy to chodzi o taki serek homogenizowany jak np Danona , tylko zeby był naturtalny ? Bardzo proszę o pomoc bo mam straszna ochote go upiec Cytuj
andy8 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 Maja robiłam ten sernik wiele razy ostatnio nawet tydzień temu,jest leciutki i wyśmienicie smakuje.Ja używam zawsze do niego sera[twarogu ]z wiaderka o wadze 1 kg bardzo dobrze nadaje się ten z Biedronki lub każdy inny gotowy i zmielony.Po dodaniu piany mieszaj powoli a sernik w piekarniku sporo urośnie.Mam nadzieję ze Ela nie będzie miała za złe że odp w Jej imieniu w razie czego służę pomocą. Cytuj
Majka9 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 Bardzo dziękuję za odpowiedz , to mogę brać się za robote :razz: Cytuj
szarotka86 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 A czy zamiast olejku cytrynowego można dodać sok z cytryny??? Jeśli tak to ile tego soku??? Pozdrawiam :) Cytuj
Dorota Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Można dodać sok z cytryny, może tak około 1-2 łyżki. Można też dodać startą skórkę z cytryny - udanego serniczka życzę :) Cytuj
szarotka86 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 No to fajnie na Wielkanoc będzie jak znalazł :) Cytuj
renigliwice Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Witam! W jakiej temperaturze piecze się ten serniczek ? :) Cytuj
renigliwice Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Przed chwilą wyciągnęłam z pieca. Nie doczekałam się odpowiedzi, więc piekłam w temp.170 C. W czasie pieczenia pięknie wyrósł po bokach, ale na szczęście trochę boki opadły i wszystko pięknie się wyrównało. Trochę też popękał po bokach. O wrażeniach smakowych napiszę później, jak ostygnie. Na razie dziękuję Elu za podzielenie się tym przepisem. Cytuj
andy8 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Mnie też przeważnie rośnie w górę ten sernik i pęka na bokach ale jest bardzo smaczny Cytuj
niuniaczek Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Ja się skusiłam na swięta. Mówie Wam - wspaniały - niewiarygodnie wspaniały. Lekki, puszysty, wilgotny, czyli taki jak ma być. Ja użyłam sera z wiaderka dr Oetker. . Zdjęca już nie dodam bo zjedzony. Polecam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.