irka55 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Robi.łam te ciasteczka wczoraj i już dzisiaj nie ma ani jednego. Polecam , są rewelacyjne. Składniki na ok. 30 szt 25 dag mąki pszennej 15 dag cukru szczypta soli 1 torebka cukru waniliowego 1 jajko 15 dag miękkiego masła 10 dag pomarańczowej marmolady lub innej 10 dag polewy czekoladowej gotowej lub robionej 5 dag orzechów włoskich Zagnieść ciasto z mąki, cukru,soli,cukru waniliowego,jajka i masła. Odstawić w chłodne miejsce na ok. godzinę.Jeszcze raz szybko wyrobić ciasto i cienko rozwałkować. Wykroić 30 serduszek i upiec na posmarowanej tłuszczem blaszce. Piec w temp 200* przez ok. 10 min. Jeszcze ciepłe zdjemowaćnozem z blachy.Sklejać po dwa marmoladą pomarańczową. Polać polewą czekoladową, w środek wcisnąć połówkę orzecha włoskiego. Inna wersja tych ciasteczek - ciasteczka można pokryć polewą z cukru pudru wymieszanego z sokiem pomarańczowym( lukier) i ozdobic owocami kandyzowanymi. Cytuj
Jolcia Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Serduszka są śliczne.Obiecywałam sobie że zrobię przerwę w pieczeniu, ale widząc takie cuda nie potrafię. Cytuj
Selena Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 omg... :sad: andy8, Ty spryciarzu:) nie popuścisz jej:P.POzdrawiam miło wszystkich. Selena Cytuj
Jolcia Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Ciasteczka zrobiłam dzisiaj.Są bardzo dobre.Ze względu na pogodę użyłam lukru zamiast polewy.Rodzinka zadowolona.Zdjęcie zrobiłam ale nie umiem dołączyć.Muszę czekać na córkę.Polecam wszystkim.Szkoda Irka,że zabrałaś dołączone zdjęcie. :sad: Cytuj
irka55 Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Przśliczne te serduszka Ci wyszły Jolu ! Takie kolorowe i zgrabniutkie aż miło popatrzeć .... :sad: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi