irka55 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Podaje składniki na 4 osoby 1 kg szpinaku 1 cebulka szalotka 1 ząbek czosnku sól ,pieprz 1/4 l śmietany 4 filety wieprzowe 1-2 jajka do panierowania 2 łyżki parmezanu( lub goudy) 1 łyżka płatków owsianych masło mąka Szpinak zahartować we wrzącej wodzie,przełozyc na sitko i poczekać aż przestanie parować. Szalotke i czosnek pokroić w drobną kosteczkę.Wymieszać z solą i gotować 5 min w śmietanie. Mięso natrzeć solą i piprzem.Jajko,ser i płatki owsiane wymieszać z 3 łyżkami wody. Masło roztopić na patelni.Filety obtaczać w mące i jajku z serem i płatkami owsianymi, smażyć na złoty kolor. Szpinak odcisnąć z wody, podgrzać w śmietanie. Wyłozyc na talerze. Ja dodatkowo szpinak posypuję nasionami pinii. Podaje to z ziemniaczkami puree. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.