agnieszka Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 dostałam ten -przepis od kobiet z Gor ...posłuchajcie...moze ktos bedzie miał ochote sie pobawic.Podobno mozna samemu zrobic bardzo dobry ser żołty....jadłam go naprawde dobry...polecam....Bierzemy 1 kg twarogu i 1 l mleka i to zagotowujemy i odcedzamy.Bierzemy głeboką patelnie,dajemy 10 dkg masła,wkładamy mase serową,dodajemy 2łyżeczki soli,1 łyżeczka octu, 1 łyżeczka sody oraz 2 żółtka.....smazymy te mase ok 6 minut dokładnie mieszajac.Wlac do dowolnej foremki lub salaterki,ostudzic ....iiiiiii smacznego! Cytuj
basga Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 NO PROSZĘ....MOJA MAMA CZASEM ROBI TAKI SER,DODAJE JESZCZE MIELONĄ PAPRYKĘ ALBO DOWOLNE PRZYPRAWY ALE DOKŁADNEGO PRZEPISU NA TO NIE MAM,JEDNAK JADŁAM GO I BYŁ DOBRY. Cytuj
dariad Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 A ile z tego przepisu wychodzi sera? ciekawe pewnie zrobię - pozdrawiam Jola z Legionowa :lol: :lol: Cytuj
Gość katarzynar Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 U mnie też się robiło taki serek, jest dobry, jednak smakuje inaczej niż ze sklepu. Pozdrawiam Cytuj
iwona30 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Robię taki ser dzielę go na pół i do jednej połówki dodaje kminek super smak a wkładam go do pojemników z margaryny albo odcinam plastikową butelkę i gotowy pojemnik. Polecam naprawdę jest super. Cytuj
1bubcia36 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 witam serek zrobiłam,ale niestety ta ilośc soli jest jak dla nas za mała.Zrobiłam z twarogu chudego,dodałam paprykę w proszku,pieprz ziołowy,nie dodałam kminku(zapomniałam) :mrgreen: ale i tak serek jest smaczny no i ta świadomość ze nie ma tam wielkiej ilości tłuszczy :-D nastepnym razem dodam czosnek w proszku.Sera wyszło 0,5kg Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi