ina12 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Szklanka utartego chleba razowego 2 jaja 2 łyżki kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia paczka cukru waniliowego 2 łyżki oleju tłuszcz do wysmarowania blaszki Utarty chleb przetrzeć przez sito i wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym, jajami, olejem lub innym tłuszczem. Formować długie cieńkie wałeczki. Pokroić je na paluszki o długości ok. 10 cm, ułożyć na wysmarowanej blaszce. Piec w średnio gorącym piekarniku od 160-180*C do lekkiego zrumienienia. Cytuj
mac51 Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Ina :roll: Ty to masz przepisy.Co my byśmy bez Ciebie zrobili. Kolejny przepis do wypróbowania.Pozdrawiam :sad: Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Witaj Mac! Mam dwa przepisy jeden z poradnika i ten co podałam mój stary. Z poradnika nie próbowałam bo podane jest że użyć chleb czerstwy i w przepisie nie ma proszku do pieczenia, piszę szczerze i pozdrawiam serdecznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.