ina12 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Szklanka mąki 10 dag masła roslinnego 20 dag sera żółtego lub topionego białko do posmarowania szczypta soli mielona papryka lub kminek do posypania spiralek tłuszcz do blachy Ser żółty lub topiony zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Dodać mąkę posiekać z tłuszczem i odrobiną soli. Szybko wyrobić ciasto i pozostawić je przez conajmniej 1 godz. w lodówce. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5-1 cm i pokroić wąskie paski o dł. 10-15 cm. Formować spiralki skręcając po 2 paski razem. Układać na natłuszczonej blaszce, smarować wierzch rozmąconym białkiem i posypać papryką lub kminkiem. Piec w gorącym piekarniku w temp. 200*C przez 15-20 minut. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.