pszczółka maja Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] 200 g kakaowych ciastek z czekoladą, 75 g masła, 750 g serków naturalnych homogenizowanych (w oryginale Philadelphia) 200 g cukru pudru, 4 jajka, 2 żółtka, sok z 4 cytryn Rozgnieść ciastka i wymieszać z miękkim masłem. Blaszkę okrągłą o średnicy 21 cm od spodu wyłożyć srebrną folią - 2 kawałkami po przekątnej. Wyłożyć na blaszkę ciastka. Serki utrzeć z cukrem jajkami, zółtkami i sokiem z cytryn. Wylać na ciastka. Na większą blaszkę wylać czajnik wrzątku i położyć blaszkę z ciastem. Piec ok 50 min. Ciasto wychodzi bardzo kremowe i delikatne. Przepis pochodzi z książki Nigelli Lawson: "Nigella Bites" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.