Basia K Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Przepis znalazlam w tygodniku Gala 3 bialka 150 dag cukru pudru 2 lyzeczki bialego cukru szklanka mrozonych truskawek i kilka swiezych do dekoracji Bialka ubic na sztywna piane,stopniowo dodajac cukier puder. Na blache wylozona pergaminem wyciskac bezy w dwóch rozmiarach (wieksze i mniejsze).Wstawic do piekarnika nagrzanego do temp.180 st i piec przez 5 minut,zmniejszyc temperature do 140 st i piec przez 2 godz.,a nastepnie suszyc ok 15 min przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Przed podaniem bezy polac sosem z cukru i zmiksowanych truskawek i ozdobic swiezymi owocami. Wydaje mi sie,ze mozna te mrozone truskawki calkowicie zastapic swiezymi. :sad: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.