Dora35 Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru cukier waniliowy 1 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Całe jaja ubic z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno do tego dodać mąke i proszek . Upiec biszkopt .Przekroić na pół. Masa: 4 szklanki mleka 1 szklanka cukru 3 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 20 dkg kokosu (troszke zostawić na wierzch ciasta) 3 szklanki mleka wlać do garczka dodać cukier i kokos zagotować .W 1 szklance mleka rozmieszać mąki i wlać do gotującego się mleka ugotować budyń. Gdy wystygnie zmiksować 30 dkg masła lub margaryny (ja daje pół na pół)na puszystą mase i dodawać do tego wystudzony budyń. Wykonanie: biszkopt-masa-krakersy-masa-krakersy-masa-krakersy-masa-biszkopt polać cieniutko polewą i posypać wiórkami kokosowymi 2 duże paczki krakersów słonych z Lajkonika Cytuj
Edytka78 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Cześć Dora mam pytanie jakich użyłaś krakersów i ile? Pozdrawiam :cry: Cytuj
iwona30 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Nie chcę odpowiadać za autorkę przepisu ale wydaje mi się że to będą krakersy słone. Nie ma co się obawiać tym że są słone bo tego nie czuć w placku i napewno jest dobry. Ja kiedyś robiłam placek z krakersami to na dwie warstwy szło prawie 2 paczki. Cytuj
Dora35 Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Witam juz odpowiadam na pytanie to mają być 2 duże paczki krakersów słonych z Lajkonika iwona ma racje w placku nie czuć słonego smaku krakersów bo masa i biszkopt sa słodkie . Już dopisałam w przepisie ile ma byc krakersów Cytuj
Edytka78 Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Dzięki dziewczyny za odpowiedź jak zrobię ciasto to dam znać. Pozdrawiam :cry: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.