Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru cukier waniliowy 1 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Całe jaja ubic z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno do tego dodać mąke i proszek . Upiec biszkopt .Przekroić na pół. Masa: 4 szklanki mleka 1 szklanka cukru 3 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 20 dkg kokosu (troszke zostawić na wierzch ciasta) 3 szklanki mleka wlać do garczka dodać cukier i kokos zagotować .W 1 szklance mleka rozmieszać mąki i wlać do gotującego się mleka ugotować budyń. Gdy wystygnie zmiksować 30 dkg masła lub margaryny (ja daje pół na pół)na puszystą mase i dodawać do tego wystudzony budyń. Wykonanie: biszkopt-masa-krakersy-masa-krakersy-masa-krakersy-masa-biszkopt polać cieniutko polewą i posypać wiórkami kokosowymi 2 duże paczki krakersów słonych z Lajkonika

Opublikowano

Nie chcę odpowiadać za autorkę przepisu ale wydaje mi się że to będą krakersy słone. Nie ma co się obawiać tym że są słone bo tego nie czuć w placku i napewno jest dobry. Ja kiedyś robiłam placek z krakersami to na dwie warstwy szło prawie 2 paczki.

Opublikowano

Witam juz odpowiadam na pytanie to mają być 2 duże paczki krakersów słonych z Lajkonika iwona ma racje w placku nie czuć słonego smaku krakersów bo masa i biszkopt sa słodkie . Już dopisałam w przepisie ile ma byc krakersów

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.