Jolanta Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Skladniki na 10 porcji: 25 dag. makaronu na spaghetti 20 plastrow bekonu (cienko pokrojonego) 3 zoltka 25 dag smietany kwasnej 20 dag.smietany kremowki 5 dag sera zoltego startego pieprz, sol, galka muszkatolowa, czosnek granulowany-nie koniecznie pomidory koktajlowe lup jeden duzy pomidor Potrzebne foremki do pieczenia ciastek-muffinek. Ugotowac makaron.Odcedzic i odsaczyc.10 foremek natluscic oliwa,a dookola brzegow uloz po 2 plastry bekonu.Srodek wypelnij makaronem(wczesnij zwin go w gniazdka) Zoltka,obie smietany, starty ser, przyprawy dokladnie wymieszaj.Do kazdej foremki rozlej sos smietanowy.(ja uzywam lyzki aby rowno go podzielic).Na kazdym makaronowym gniazdku poloz po jednym pomidorku koktajlowym lub zwyklego pomidora pokroj w plastry. Piec w nagrzanym piekarniku do 200* przez 25-30 min. Rewelacja!!! sos jest podoby do sosu carbonara. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
basga Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Rewelacyjny pomysł!Ja nie mam foremek do muffinek ale w żaroodpornych kokilkach to chyba można zrobić,porcji będzie mniej ale za to większe. Już się zrobiłam głodna jak zobaczyłam te fotki :sad: Cytuj
Jolanta Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Basga nie wiem jak wygladaja :cry: te zaroodporne koktaliki ale jezeli sa okragle to napewno beda super.Moze chodzi o salaterki zarodporne jak zrobisz to danie to wklej zdjecie tych naczyn.Pozdrawiam :cry: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Christina Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Jolu, świetny przepis :cry: Faktycznie, gdy czytałam składniki, odniosłam wrażenie, że jest to coś a'la Carbonara. Po jego przeczytaniu mam świetny pomysł na jutrzejszy obiad. - Zmodyfikuję nieco Twój przepis i zrobię zapiekankę :cry: Mam prawie wszystkie składniki - kupię jeszcze tylko śmietanę... Cytuj
Jolanta Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Christina jak zrobisz ta zapiekanke to wklej zdjecie moze z mojego przepisu w polaczeniu z twoim wyjdzie inne danie? Pozdrawiam :cry: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Christina Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Nie mam aparatu cyfrowego, zobaczę jak wyjdzie fotka z telefonu komórkowego. Jak będzie niezła, to wkleję :cry: Danie pewnie wyjdzie inne, ale smak pewnie będzie podobny. Zamiast bekonu dodam chudziutki boczek wędzony :razz: dorzucę też trochę zielonej cebulki... będzie pyszne :cry: Cytuj
Christina Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Zrobiłam zapiekankę - bardzo smakowała mojej córce, a mój ukochany był wręcz zachwycony jej smakiem :cry: Wklejam fotki - nie są zbyt dobrej jakości, bo to z telefonu komórkowego (musimy w końcu sprawić sobie aparat cyfrowy). Cytuj
Jolanta Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Christina no i superrr zapiekanka i zdjecia tez dobre.Ciesze sie ze po czesci wkorzystalas moj przepis i ze twojej rodzince smakowalo,ale polecam foremki do mufinek bo takie danie mozna podac gosciom!!!Pozdrawiam :cry: Cytuj
Christina Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Ciekawy pomysł z tymi foremkami do mufinek (to są silikonowe, prawda?) W takich foremkach można różne pyszności przyrządzać :cry: Chyba sobie kupię, jak takie zobaczę w sklepie. Cytuj
Jolanta Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Tak Christina to sa sylikonowe foremki.Sa super!!! w nich nic sie nie przypala i nie przywiera, mam rowniez taka do pieczenia babki.Goraco polecam. :cry: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
elmo_23 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Bardzo pyszne i szybkie danie, dziękuję :mrgreen: Cytuj
Jolanta Opublikowano 5 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Elmo ,ale super ci wyszlo wlasnie dzieki tobie przypomialam sobie o tym przepisie bo juz dawno go nie robilam.Podalas je prawdziwy szef kuchni.Super.Pozdrawiam :P [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.