Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piernik z przepisu babci: 1 szkl cukru pól kostki masła 1 szkl smietany 1 szkl miodu To wszystko rozpuścić w rondelku i dodać reszte: 1 łyżka oleju 3 jajka, wczesniej lekko rozmieszane 1 łyżeczka sody przyprawa do piernika-łyżeczka 3 szkl mąki bakalie, wg uznania Wymieszać i upiec. Ale nie podam Wam temp, bo zawsze ustawiam na oko, apotem troche zmiejszam temp(mam taki piekarnik bez oznaczenia). Mozna polać czekoladą. Dla smakoszów pierników każda pora jest dobra, nie tylko Boże Narodzenie. A i piernik jest dobry za kilka dni i jest bardzo trwały, tzn im starszy tym lepszy...tylko ze u mnie az tak długo nie leży. Pozdrawiam

Opublikowano

Dodałem migdały,morele,śliwki,rodzynki(wszystko drobno pokrojone) Po upieczeniu przełożyłem powidłami śliwkowymi,górę polałem roztopioną tabliczką czekolady. (temp.175* około 45min.)Dobre :grin: post-5154-1181147218_thumb.jpgpost-5154-1181146411_thumb.jpg

Opublikowano

Ciesze sie że przepis komuś sie przydał i piernik smakował. A i ulepszona wersja świetnie wygląda i pewnie piernik smakował wyśmienicie. Ja robie wersje z kolorowymi owocami kandyzowanymi i orzechami i czasami z polewą. Pozdrawiam :wink:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.