Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:cry:   Składniki:

-grubo posiekana średnia cebula

-1 łyżka drobno startego selera

-pół posiekanej zielonej papryki i czerwonej lubćwierć szklanki posiekanej drobniutko natki pietruszki

-2 łyżki oleju

-szklanka długoziarnistego ryżu

-2 niepełne szkl. wrzącej wody

-1-2 łyżeczki sosu sojowego

-cwierć łyzeczki pieprzu

Wykonanie:

cebule, seler ,paprykę lub natkę wsypać do naczynia żaroodpornego, dodać olej, zamieszać i podgrzewać bez przykrycia ok 5 min i mieszać aby się nie przypaliła papryka ale warzywa mają byc chrupkie, pozostałe składniki dodac do warzyw, przykryć pokrywą zostawiając niewielka szpare gotowac następne 5 min lub do zagotowania się (zalanie zimną wodą ryżu powoduje przedłużenie gotowania), zmniejszyć gaz i gotować ok 10-15 min lub do wchłoniecia wody przez ryż.Zamieszać raz aby się zabardzo  nie przypiekło. Potym czasie odstawić na bokpod przykryciem na jakieś 5 min, potem doprawić do smaku i podawać do mięsa lub duszonych warzyw.

Potrawę można piec w piekarniku albo w mikrofali .Polecam . :cry: :razz:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.